Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iulie 2021
Vizualizari: 876
Comentează add

Începutul toamnei este termenul limită pentru punerea în aplicare a unei directive europene care își propune să limiteze impactul unor astfel de produse asupra mediului.

Mai multe produse din plastic vor dispărea de pe piață de la 1 septembrie

radiojurnal

  Tánczos Barna. Foto: radioiasi.ro.

Mai multe produse din plastic vor dispărea de pe piață de la 1 septembrie. Este vorba, printre altele, despre farfurii și tacâmuri de unică folosință sau bețișoare de urechi.

Începutul toamnei este termenul limită pentru punerea în aplicare a unei directive europene care își propune să limiteze impactul unor astfel de produse asupra mediului.
Tánczos Barna, ministrul mediului:

Proiectul de ordonanță de urgență este gata, intră pe circuitul de avizare. Într-adevăr, jumătate din statele membre au făcut deja implementarea sau transpunerea directivei, jumătate din statele membre - încă nu. Vom fi gata ptobabil în câteva săptămâni cu această transpunere de directivă. A fost un proces complex de stabilire a efectelor împreună cu ministerele de resort. Termenul, cel mai probabil, având în vedere și vacanța parlamentară, și procedura de emitere a ordonanțelor simple și ordonanțelor de urgență, cel mai probabil 1 septembrie. S-ar putea să fie și mai repede, dacă procedura poate fi grăbită în guvern și în parlament.

 


Etichete plasticmediudirectiva europeanaTánczos Barnaministrul mediului(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live