Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 Septembrie 2021
Vizualizari: 384
Comentează add

Cei mai mulți bani la această prima rectificare bugetară revin ministerelor Sănătății, Dezvoltării, Investițiilor și Transporturilor.

Mai multe ministere au primit bani la prima rectificare bugetară

petruta-obrejan

   Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Mai multe ministere au primit bani la prima rectificare bugetară aprobată astăzi de guvern.
 
Cei mai mulți bani la această prima rectificare bugetară revin ministerelor Sănătății, Dezvoltării, Investițiilor și Transporturilor.
 
Deficitul a fost redus de la 7,16 la 7,13 la sută din Produsul Intern Brut - spunea premierul Florin Cîțu, care a precizat că 5,9% din PIB vor merge spre investiții.
 
Premierul a explicat, totodată, și care au fost motivele majorării Fondului de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.
 
Florin Cîțu: Un miliard de lei avem doar proiecte pentru asigurarea sumelor necesare finanțării proiectelor beneficiari și continuarea finanțării proiectelor cazuri de indisponibilități temporare de fonduri europene și mai avem deja un miliard de lei pentru calamități, cerute deja. Deci, vă dați seama că nici acum nu avem bani. Mai mult, suntem în plină pandemie. Anul trecut am dat din fondul de rezervă două miliarde și ceva numai pentru pandemie. La începutul acestui an, am transferat către Ministerul Sănătății 230 de milioane de lei pentru Remdesivir. Trebuie să avem bani acolo pentru astfel de situații, suntem încă în pandemie și dacă avem o situație de urgență, ați văzut că nu putem să luăm din altă parte resurse decât din Fondul de rezervă.
 
Rectificarea bugetară a fost votată în absența miniștrilor USR PLUS, care și-au depus deja demisiile din cabinet.
 
Însă premierul crede că pentru soluționarea problemelor care țin de guvernare, pandemie sau sezonul rece, reprezentanții coaliției ar trebui să treacă peste orgolii și să se așeze din nou la masa discuțiilor.

Etichete rectificare bugetaraministereguvernflorin citu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live