Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

7 Mai 2011
Vizualizari: 1856
Comentează add

Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş a declarat că fermierii români ar putea primi subvenţii mai mari "începând din anul 2014".

"Mai multe fonduri europene" pentru fermieri

claudiu-padurean-cluj

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş. Foto: Agerpres.

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, afirmă că reforma politicii agricole comune va ajuta statele membre să-şi valorifice potenţialul local, astfel încât să nu mai fie nevoie de aprobarea Bruxellesului pentru orice schimbare la nivel naţional sau regional.

Prezent vineri la inaugurarea Institutului de Ştiinţele Vieţii de la Cluj, o reuniune internaţională desfăşurată în acest oraş, Dacian Cioloş a precizat că fermierii români ar putea primi, începând din anul 2014, subvenţii mai mari.  

Noua politică agricolă comună a UE va aduce mai multe fonduri pentru proprietarii fermelor mici şi mijlocii, dar şi pentru statele din Europa de Est, care au intrat recent în Uniune, spune Dacian Cioloş.   

"Vizăm în primul rând o reechilibrare a susţinerii financiare între vechile şi noile state membre, între diferite categorii de agricultori. Vizăm o schemă simplă de susţinere financiară pentru fermele mici şi mijlocii, care produc pentru piaţă", a declarat Dacian Cioloş. 

În România, însă, cei mai mulţi dintre fermieri nu vor mai putea beneficia de aceste schimbări, şi asta pentru că ei sunt bătrâni la vârsta pensionării, deci nu vor mai putea primi fonduri europene.

Peste 800 de mii de fermieri din România au minim 50 de ani, adică au ori se apropie de vârsta de pensionare, în timp ce numărul fermierilor care au mai puţin de 40 de ani este sub o sută de mii. 

Participant, de asemenea, la inaugurarea Institutului clujean de Ştiinele Vieţii, ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că soluţia redresării agriculturii va fi susţinerea fermierilor tineri.


Etichete Dacian CioloşagriculturăfermereformăUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live