Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 224
Comentează add

Datele obţinute de Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice arată, în primul rând, că șocul actual subminează puternic încrederea românilor în viitor.

Mai mult de trei sferturi dintre români cred că actuala criză va fi lungă

costin-grigore

  Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență. 

Mai mult de trei sferturi dintre români cred că actuala criza adusă de noul coronavirus va fi una lungă și grea, iar majoritatea, adică peste 50%, se teme de infectare. Așa arată datele unui sondaj IRSOP făcut public astăzi.
 
Datele obţinute de Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice arată, în primul rând, că șocul actual subminează puternic încrederea românilor în viitor. 86% cred că după ce va trece epidemia, viața va fi dificilă multă vreme.
 
Predomină convingerea că va crește numărul falimentelor și tot mai multe locuri de muncă vor fi desfiinţate. 52% dintre români se aşteaptă la recesiune, ceea ce adaugă temeri legate de subzistenţă la cele provocate de noul coronavirus, iar finanțele ţării sunt percepute ca mai mult decât fragile.
 
Peste 60% cred că vor creşte inflaţia şi cursul euro în raport cu leul.
 
Totuşi, se conturează şi o tendinţă pozitivă.
 
Oamenii încep să spere că încercările prin care trece sistemul de sănătate şi măsurile autorităților vor avea efecte pozitive pe termen lung.
 
Jumătate dintre români apreciază performanța guvernului de a gestiona criza, însă autoritățile sunt taxate atât pentru ceea ce nu ar face bine, cât şi pentru ceea ce nu pot face bine.
 
Totodată, românii văd în Uniunea Europeană o sursă de siguranță.
 
Sondajul a fost realizat prin telefon între 6 şi 11 aprilie, pe un eşantion de 768 de persoane, reprezentativ la nivel maţional.
 
Marja de eroare este de plus/minus 3,6%.
 
(RS)

Etichete covid-19crizasondaj(RS)IRSOP(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live