Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2016
Vizualizari: 479
Comentează add

Autorităţile de la Bucureşti au luat decizia de a suplimenta efectivele care patrulează la frontiera României cu Serbia pentru a descuraja migranţii ilegali să treacă graniţa.

MAI a sporit măsurile de securitate la granița cu Serbia

radiojurnal

Foto: politiadefrontiera.ro.

Autorităţile de la Bucureşti au luat decizia de a suplimenta efectivele care patrulează la frontiera României cu Serbia pentru a descuraja migranţii ilegali să treacă graniţa.

Începând de azi-noapte, la frontiera de sud-vest a României, în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, poliţiştilor de frontieră li s-au alăturat jandarmi şi poliţişti.

Ei au la dispoziţie câini de serviciu şi autospeciale cu sistem de termoviziune, iar un elicopter survolează permanent frontiera cu Serbia.

Corespondentul RRA în judeţul Mehedinţi, Mihai Bădescu, i-a însoţit astăzi pe oamenii legii în deplasarea lor pe teren.

În Mehedinţi, nu au fost până acum probleme în ce priveşte migraţia ilegală, dar poliţiştii de frontieră vor acţiona în continuare în misiuni complexe de supraveghere a frontierei de stat.

Comisar-şef, Valeriu Bera, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi: Se acţionează în sistem integrat pe principalele căi de comunicaţii care conduc spre frontieră; utilizăm mijloace de mobilitate terestră din dotarea tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Pe fluviul Dunărea acţionăm cu ambarcaţii şi cu mijloace moderne de supraveghere a pânzei de apă. De asemenea, avem şi susţinere aeriană din partea unui elicopter al MAI, din Inspectoratul General al Aviaţiei, şi căutăm prin aceste acţiuni să combatem fenomenul de infracţionalitate transfrontalieră şi tot ce cuprind acestea.

Măsurile de suplimentare a forţelor de la frontiera cu Serbia au fost luate după ce în ultima săptămână două grupuri de migranţi ilegali au încercat să intre în România din Serbia, cu intenţia de a merge către Ungaria.

Astăzi, poliţiştii de frontieră din Bihor au prins un tânăr afgan de 17 ani care încerca să treacă, pe jos, frontiera, pentru a pleca spre Germania, în căutarea unui loc de muncă.


Etichete Efective suplimentatedescurajare migranţi ilegaligraniţamaifrontiera cu serbia migrantipolitia de frontiera

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live