Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

26 Februarie 2019
Vizualizari: 596
Comentează add

Magistraţii din mai multe instanţe şi parchete din ţară continuă protestele faţă de recentele modificări aduse legilor justiţiei.

Magistraţii din mai multe instanţe şi parchete din ţară continuă protestele

mira-gombos
Magistraţii din mai multe instanţe şi parchete din ţară continuă protestele faţă de recentele modificări aduse legilor justiţiei prin ordonanţa de urgenţă a guvernului, fie şi-au suspendat, deja activitatea, fie urmează să facă acest lucru, de la 1 martie.
 
La nivel naţional, DIICOT a decis, de asemenea, ca până pe 8 martie să asigure doar urgenţele, în intervalul orar 8:00-12:00, iar procurorii DNA au recurs la o formă inedită de protest.
 
Reporter: Mira Gomboş - Cei care accesează, astăzi site-ul DNA văd mai întâi un mesaj uriaş scris pe fond albastru cu următorul conţinut: DNA, instituţie în pericol de a fi blocată de Ordonanţa 7 din 2019, combaterea corupţiei la nivel înalt riscă să fie paralizată.
 
Procurorii DNA au decis în adunarea generală să protesteze sub această formă faţă de modificarea legilor justiţiei fără să-şi întrerupă însă activitatea.
 
Unele tribunale, judecătorii şi parchete din ţară, dar şi DIICOT au recurs însă la încetarea activităţii, iar altele urmează să facă acest lucru, de la 1 martie.
 
Discuţiile de ieri, de la sediul Guvernului, dintre reprezentanţii unora dintre asociaţiile magistraţilor, premierul Viorica Dăncilă şi minisrul justiţiei s-au încheiat cu promisiunea făcută de Tudorel Toader că pe viitor se va crea un mecanism de dialog, astfel încât proiectele de lege din domeniul justiţiei să fie adoptate cu consultarea acelor care o înfăptuiesc.
 
Promisiunea nu a convins însă Forumul Judecătorilor din România şi alte organisme profesionale care au transmis, astăzi, că nemulţumirile magistraţilor nu pot fi satisfăcute cu promisiuni de salon.
 
Între timp, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea le răspunde că în interpretarea sa legislaţia românească nu le permite unităţilor de parchet să-şi suspende activitatea şi că dacă o fac reprezintă infracţiune.

Etichete magistratiprotestelegile justitieidiicoteugen nicoliceaviorica dancilaguverndna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live