Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 570
Comentează add

Unii magistraţi au protestat faţă de intenţia guvernanţilor de a elimina pensia de serviciu pentru personalul din justiţie.

Magistraţi în grevă pentru a-şi păstra pensiile de serviciu

radiojurnal

Magistraţii de la Curtea de Apel şi de la Tribunalul Iaşi au suspendat activitatea în semn de protest faţă de intenţia guvernanţilor, de a elimina pensiile de serviciu.

Aproximativ 100 de magistraţi au purtat banderole albe, timp de o săptămână, iar de astăzi vor judeca doar cauzele urgente. Toate celelalte procese vor fi amânate până când se va clarifica problema pensiilor de serviciu - a declarat preşedintele Curţii de Apel Iaşi, Diana Micu Cheptine.

Diana Micu Cheptine: Protestăm în raport de proiectul de act normativ prin care se solicită abrogarea dispoziţiilor vizând pensia de serviciu în familia ocupaţională justiţie şi în mod principal în ceea ce priveşte pensia aceasta de serviciu pentru magistraţi, pentru că apreciem că este o măsură care contravine tuturor reglementărilor europene şi internaţionale, conform cărora, această pensie de serviciu alături de salariu şi de inamovibilitate constituie o compensaţie corectă în raport de limitările pe care le avem, incompatibilităţi pentru riscul profesiei şi pentru importanţa activităţii pe care o avem din perspectiva responsabilităţii.

Şi judecătorii Tribunalului Galaţi au decis să suspende şedinţele de judecată până când Guvernul va renunţa la adoptarea proiectului legislativ, de eliminare a pensiei de serviciu pentru personalul din justiţie.

Tot astăzi, grefierii şi-a întrerupt activitatea, între orele 10:00 şi 12:00.

Potrivit sindicatelor grefierilor, acţiunea va continua şi mâine pe tot parcursul zilei.

Protestul de mâine este programat în ziua în care plenul Parlamentului se reuneşte pentru a se pronunţa asupra proiectului de lege privind abrogarea pensiilor de serviciu.


Etichete magistratipensii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live