Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Septembrie 2017
Vizualizari: 1051
Comentează add

Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe privind sprijinirea candidaturii ţării noastre la OCDE.

MAE: Ungaria sprijină aderarea României la OCDE

radiojurnal

Foto: MAE.

Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului cu privire la sprijinirea de către Ungaria a candidaturii ţării noastre pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Lista candidaţilor nominalizaţi pentru negocieri de aderare ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astăzi, sau cu prilejul reuniunilor viitoare, se mai arată în comunicatul Ministerului Român de Externe.      

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a explicat că ţara sa şi-a reluat susţinerea faţă de România, după ce a primit asigurări că situaţia de la Liceul Catolic din Târgu Mureş se va rezolva pentru anul şcolar viitor.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preciza ieri pe Facebook că a avut o discuţie la telefon cu şeful Executivului ungar, în care s-au pus de acord în această privinţă.

La o reuniune a OECD de la începutul lunii, autorităţile de la Budapesta nu au sprijinit candidatura României, în urma suspendării activităţii Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

 


Etichete OCDEaderareUngariaMAE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live