Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

30 Iunie 2018
Vizualizari: 863
Comentează add

Ministerul român de Externe a reacţionat la unele atacuri venite din partea Ungariei privind cooperarea energetică regională

MAE reacționează la declarațiile Ungariei privind gazele naturale românești

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Ministerul român de Externe a reacţionat, astăzi, la unele atacuri venite din partea Ungariei, care cere presiuni internaţional pentru că România nu şi-ar fi respectat angajamentele în ce priveşte cooperarea energetică regională.

Vehicularea unor informaţii incorecte despre România vine în contradicţie cu spiritul Parteneriatului Strategic încheiat între ţara noastră şi Ungaria şi al relaţiilor bilaterale de cooperare, respect şi încredere reciprocă fireşti între două state membre ale Uniunii Europene şi ale NATO - se arată într-un comunicat al MAE dat publicităţii astăzi.

Ministerul a cerut clarificări despre situaţia creată prin Ambasada Ungariei la Bucureşti.

Vă amintim că ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat săptămâna aceasta, la Washington, că aprovizionarea cu energie a Europei Centrale este o problemă de securitate şi că este necesar să se facă presiuni internaţionale asupra României, pentru ca ţară noastră să înceapă extracţia de gaze naturale din Marea Neagră, din 2022.

Ungaria a acuzat România că nu a făcut investiţii în reţeaua regională de transport de gaze şi nici lucrările necesare pentru a interconecta conductele de gaze cu ţările vecine.

În replică, Ministerul de Externe de la Bucureşti spune că partea ungara cunoaşte foarte bine evoluţiile recente privind investiţiile substanţiale făcute în România pentru asigurarea infrastructurii regionale de transport al gazelor, "modul exemplar de cooperare a autorităţilor române cu companiile interesate de punerea în valoare a resurselor energetice de la Marea Neagră, precum şi eforturile ţării noastre de a asigura, în plan regional, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale".


La începutul acestei luni, transportatorul naţional de gaze Transgaz a demarat construcţia conductei BRUA, un proiect de interes naţional, care va lega reţelele de transport a gazelor din Bulgaria şi Austria, tranzitând România şi Ungaria - proiect susţinut de Comisia Europeană.


Etichete Ministerul român de Externereacţieatacuri venite din partea Ungarieicooperarea energetică regionalăPéter Szijjártómarea neagrabruaaustriatransgazbulgariace

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live