Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 743
Comentează add

Ministerul de externe îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mişcării "Celor 64 de comitate", organizaţie ai cărei membri s-au aflat în spatele incidentului.

MAE condamnă incidentul de la Ambasada României din Ungaria

catalin-gombos

 Foto: MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat, astăzi, incidentul care a avut loc în noaptea de 12 spre 13 ianuarie la Budapesta, când stema de pe sediul ambasadei României a fost acoperită cu steagul secuiesc.

Într-un comunicat publicat astăzi, ministerul de externe îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mişcării "Celor 64 de comitate", organizaţie ai cărei membri s-au aflat în spatele incidentului.

MAE consideră că săvârşirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizaţii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă şi contravine spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice. 

Totodată, Ministerul de externe a lansat un apel către autorităţile ungare să asigure inviolabilitatea şi  integritatea localurilor misiunii României şi a personalului său. 


Etichete maeincidentmabasada romanieibudapestaungariasteagul secuiescprovocare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live