Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Ianuarie 2019
Vizualizari: 820
Comentează add

Avertizare MAE pentru cetățenii care călătoresc în Bulgaria, Grecia și Serbia din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

MAE: Avertizare de călătorie în Bulgaria, Grecia și Serbia

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Ministerul de Externe îi avertizează pe cetăţenii români că în Bulgaria, Grecia şi Serbia vremea este severă în această perioadă, cu ninsori abundente şi viscol.

Este posibil ca unele sectoare de drum să fie închise, iar şoferii sunt atenţionaţi să fie pregătiţi pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Despre situaţia din Bulgaria ne oferă mai multe informaţii corespondentul RRA Petio Petkov:


Reporter: Ninsorile abundente au impus declararea codului portocaliu în județele Burgas și Sliven, în sud-estul țării. Cod galben din cauza vântului puternic și zăpezilor a fost declarat în mai multe județe din nordul țării. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Temperatura a scăzut sub minus 3 grade, iar vântul s-a intensificat. Au apărut condiții de polei. În următoarele zile, răcirea vremii va continua. Sunt așteptate ninsori abundente în Bulgaria de Nord.


Realizator: Ninsori sunt şi în mai multe regiuni din Grecia, iar în largul Mării Ionice şi Mării Egee sunt prognozate furtuni. Cetăţenii români care au planificate deplasări cu feribotul sunt îndrumaţi să contacteze, în prealabil, firmele de transport naval. Corespondentul RRA Michaela Lambrinidou, transmite:


Reporter: Ciclonul polar cu numele de Sofia, care s-a abătut asupra Greciei, se află în plină evoluţie. Temperaturi polare, ninsori abundente, vânturi puternice care ajung chiar şi la 105 km/oră şi valuri uriaşe de peste 12 metri în Marea Egee - sunt câteva numai din caracteristicile acestui fenomen meteo, mai rar întâlnit în Grecia.

Multe sate, cu precădere cele montane, au rămas fără curent electric, iar apa a îngheţat în ţevi. Traficul maritim a fost interzis, iar traficul rutier pentru TIR-uri şi camionele de mare tonaj este permis numai între anumite ore ale zilei. Şoferii sunt sfătuiţi să nu se aventureze la drum fără lanţuri şi maşini dotate adecvat condiţiilor de iarnă grea, cu care nu toţi locuitorii Greciei sunt obişnuiţi. În nordul Greciei şi în centrul ţării temperaturile au scăzut până la minus 15 grade. Zeci de drumuri şi autostrăzi au fost blocate de zăpadă în zonele de munte, inclusiv în insula Creta. Primăriile din teritoriu, inclusiv cea din Atena au amenajat săli unde pot fi găzduite sute de persoane fără adăpost.


Realizator: Şi în Serbia sunt în vigoare, astăzi şi mâine, atenţionări cod portocaliu şi galben de ninsori abundente. Populaţia a fost avertizată cu privire la îngreunarea considerabilă a circulaţiei, precum şi la riscurile de rupere a copacilor.


Etichete Avertizare MAEcetățenicălătorescBulgariaGreciaSerbiavreme severaviscolninsori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live