Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

4 Septembrie 2021
Vizualizari: 436
Comentează add

În total autorităţile române au contribuit la evacuarea a 61 de cetăţeni afgani, care se adaugă celor 49 de cetăţeni români şi 7 ai statelor partenere.

MAE: Au fost evacuaţi din Afganistan 61 de cetăţeni afgani

oana-bala

 Bogdan Aurescu. Foto: gov.ro.

Celula de criza interinstituţională a reuşit să obţină în această dimineaţă evacuarea din Afganistan a 45 de cetăţeni afgani, a anunţat ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române a precizat că zilele trecute alţi 11 cetăţeni afgani - judecători, medici şi jurnalişti - au fost evacuaţi din Kabul cu sprijinul statului român.

În total autorităţile române au contribuit la evacuarea a 61 de cetăţeni afgani, care se adaugă celor 49 de cetăţeni români şi 7 ai statelor partenere.


Bogdan Aurescu: În această noapte pot să vă informez că am reușit să introducem pe cale terestră în Pakistan un grup format din 45 de cetățeni afgani, este vorba despre magistrați de la curțile superioare ale Afganistanului, împreună cu familiile lor. Este o reușită foarte importantă a celulei de criză. Colegii mei au stat permanent în contact cu acest grup, care a parcurs un drum dificil între Kabul și granița terestră între Afganistan și Pakistan. Operațiunea a fost complexă, de durată, a trebuit să ghidăm acest grup pe parcursul acestei operațiuni. Dar totul s-a finalizat în această dimineață cu succes.


Realizator: Declaraţia ministrului de externe a fost făcută la Forumul de Securitate în Marea Neagră şi Balcani, care se desfăşoară la Bucureşt.

(RS)


Etichete maebogdan aurescucetateni afganiafganistanevacuare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live