Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

27 August 2018
Vizualizari: 760
Comentează add

MAE anunţă că ambasadorul României în SUA George Maior, va fi chemat să dea explicaţii în Centrala Ministerului de Externe de la Bucureşti.

MAE: Ambasadorul României în SUA, George Maior, convocat pentru explicaţii

arina-petrovici

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, va fi chemat să dea explicaţii în Centrala Ministerului de Externe de la Bucureşti, după ce a afirmat, fără a se consulta cu cei din minister, că scrisoarea transmisă autorităţilor de fostul procuror federal american Rudolph Giuliani este rezultatul lobby-ului făcut de români care au avut probleme cu justiţia.

Are detalii Arina Petrovici.

Reporter: Fostul procuror federal american Rudolph Giuliani le-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim- ministrului României o scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de urmările protocoalelor secrete pe care mai multe instituţii publice le-au încheiat cu Serviciul Român de Informaţii, documente care - afirmă el - au subminat statul de drept.

Totodată, fostul primar al New York-ului consideră că ar fi binevenită o amnistie pentru cei condamnaţi în baza protocoalelor dintre SRI şi Parchete.


Ministerul de Externe a reacţionat, cu puţin timp în urmă, asigurând partenerii internaţionali că în România exista voinţa politică necesară din partea guvernului şi a coaliţiei de guvernamânt de a garanta funcţionarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democraţii şi pentru combaterea corupţiei.


Etichete MAEambasadorul României în SUAGeorge Maiorchemat să dea explicaţii în Centrala Ministerului de Externe de la Bucureştiscrisoarerudollph giulianidnacoruptie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live