Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iunie 2022
Vizualizari: 322
Comentează add

Între liderii celor 44 de ţări invitate la summit este și preşedintele României, Klaus Iohannis.

Madrid - Liderii ţărilor invitate la Summitul NATO - dineu la Palatul Regal

radiojurnal

   Președintele României, Klaus Iohannis  / Foto. presidency.ro.

Liderii celor 44 de ţări invitate la Summitul NATO de la Madrid, între care şi preşedintele României, participă la un dineu la Palatul Regal din capitala Spaniei.

Liderii NATO vor discuta la summit despre un plan revizuit al capacităţii de descurajare şi apărare colectivă şi despre o nouă strategie aliată, prin care Rusia se transformă în principala ameninţare după invadarea Ucrainei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că apărarea graniţelor va fi întărită.


Jens Stoltenberg: Summitul de la Madrid va fi unul de o importanţă crucială. Vom conveni asupra unui nou concept strategic, care va fi planul pentru NATO într-o lume mai periculoasă şi mai imprevizibilă. Vom conveni asupra unei schimbări fundamentale a descurajării şi apărării noastre, cu o mai mare forţă de reacţie rapidă şi cu mai multe echipament prepoziţionat. Vom conveni asupra unui pachet cuprinzător de asistenţă pentru Ucraina, care să o ajute să îşi susţină la dreptul la autoapărare. Este extrem de important să fim gata să continuăm să oferim sprijin, deoarece Ucraina se confruntă acum cu o brutalitate pe care nu am mai văzut-o în Europa de la Al Doilea Război Mondial.


Etichete palatul regalspaniasummit natoklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live