Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

20 Ianuarie 2017
Vizualizari: 909
Comentează add

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor consideră că soluţia avansată de procurorul general Augustin Lazăr nu poate fi pusă în aplicare

M. Vulpe: Ar dura trei-patru ani transpormarea spaţiilor MApN în puşcării

gabriel-klimowicz

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe Foto: Arhivă

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a spus vineri că ar dura trei sau patru ani aducerea spațiilor oferite de MApN sau alte instituții la standardul minim de cazare a deținuților.

Precizarea acestuia vine în contextul propunerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind amenajarea unor spaţii de detenţie în unităţile militare dezafectate, ca soluţie la supraaglomerarea penitenciarelor.

Marius Vulpe: "Este necesară transformarea acestor spații, care presupune lucrări ample de construcții și de instalații prin investiții și intervenții. Este o soluție falsă că mâine putem muta deținuții acolo, necesită investiții care, în mod normal, conform calculelor specialiștilor din sistemul penitenciar, ar dura circa 3 sau 4 ani pentru a reuși să le ducem la standardul minim de cazare a deținuților".

În ceea ce privește clădirile oferite de MApN în anul 2016, şi înainte Vulpe a menționat că sunt într-un stadiu avansat de degradare şi nu pot fi folosite pentru cazarea deținuților.

Marius Vulpe a mai explicat la o conferinţã de presã cã ANP a cheltuit în 2016 peste şapte milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor deţinuţilor, de douã ori mai mulţi bani decât în 2015.

Marius Vulpe: "Vã pot spune cã în anul 2016, în întreg sistemul penitenciar au fost finalizate 670 de locuri noi de cazare în spaţiile deja existente. Au fost supuse unor reparaţii, în toate penitenciarele din sistemul penitenciar, circa 2.657 de camere de detenţie, însã trebuie sã conştientizãm cu toţii şi am recunoscut şi e de notorietate: sistemul penitenciar este supraaglomerat.

Este foarte greu sã faci reparaţii cu deţinuţi în camerã. Trebuie spaţiile eliberate şi, în condiţiile în care nu avem loc de permutãri, e foarte greu sã avansezi cu lucrãrile."

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a discutat astãzi cu membri ai unei asociaţii neguvernamentale internaţionale pe aceastã temã. Potrivit unui comunicat, s-au dezbãtut problemele referitoare la condiţiile de cazare, asistenţa medicalã în penitenciarele din România şi reducerea pedepselor.


Etichete ANPMarius Vulpecondiţiile din penitenciarspaţiile MApNVictor Ciorbea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live