Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

18 Mai 2017
Vizualizari: 951
Comentează add

Comisarul pentru concurenţă a dat ca exemplu cazul Facebook care a fost amendat pentru că a furnizat informaţii inexacte în cursul anchetei privind preluarea aplicaţiei WhatsApp.

M. Vestager: Mediul de afaceri trebuie să respecte statul de drept

angela-matei

 Foto: Arhivă.

Comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a avertizat astăzi, la Bucureşti, mediul de afaceri că trebuie să respecte statul de drept şi legislaţia, aşa cum şi Comisia Europeană le respectă dreptul de a se apăra.

Oficialul a dat ca exemplu cazul reţelei de socializare Facebook care a fost amendată pentru că a furnizat informaţii inexacte în cursul anchetei privind preluarea aplicaţiei mobile WhatsApp.

Margrethe Vestager a precizat că amenda a fost de "doar" 110 milioane de euro deoarece compania americană şi-a recunoscut vina.

În ceea ce priveşte compania farmaceutică Aspen, comisarul european a precizat că firma a fost deja amendată de autorităţile italiene pentru creşterea excesivă a preţului la medicamentele folosite în tratamentul cancerului, însă Comisia Europeană a deschis la rândul său o investigaţie, suspectând că se întâmplă acelaşi lucru în mai multe state ale Uniunii.


Etichete Comisarul pentru concurenţăMargrethe Vestagerbucurestifacebook amendacompania farmaceutica aspencomisia europeana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live