Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

28 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1270
Comentează add

România trebuie să aibă grijă de echilibrele macroeconomice, pentru că mediul extern este unul marcat de inceritudini şi riscuri însemnate, susţine guvernatorul BNR.

M. Isărescu: România trebuie să aibă grijă de echilibrele macroeconomice

iulian-olescu

Foto BNR

România trebuie să aibă grijă de echilibrele macroeconomice, pentru că mediul extern este unul marcat de inceritudini şi riscuri însemnate, susţine guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Vorbind la conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari, Mugur Isărescu a apreciat că situaţia economică a României este una grea, dar una care poate fi, în acelaşi timp, gestionată.  


Mugur Isărescu: "Nu se iese cu măsuri pripite, nici nu mult zgomot şi nici cu măsuri care să accentueze prociclitatea. Acum, pericolul este ca făcând corecţii insuficient de bine gândite, să accentuăm caracterul prociclic, când economia merge în jos, iar faptul că dintre economiile UE aflate în Europa Centrală şi de Est   România are nivelele cele mai mari ale deficitului bugetar şi dezechilibrul extern cel mai mare nu poate fi ignorat în formularea politicilor economice şi nici in discursul public. Marea provocare este să corecţăm această problemă în mod înţelept. În absenţa unor măsuri adecvate, a unui mix de politici echilibrate a dialogului şi reducerii zgomotului neproductiv, păgubos pentru toată lumea, pieţele vor forţa corecţia. Vor face ele ce nu facem noi, exact când nu trebuie".


Realizator: Mugur Isărescu consideră că abordarea Guvernului de a gestiona problemele pe rând este una corectă, mai întâi trebuind să fie rezolvată problema arieratelor bugetare pentru ca acestea să nu se propage.

Guvernatorul BNR crede că statul nu trebuie să folosească rezerva de valută deţinută de Ministerul de Finanţe, în condiţiile în care există exces de lichidităţi pe piaţă.

El le-a transmis băncilor că nu este în folosul nimănui să penalizeze Guvernul prin dobânzi mari la împrumuturile guvernamentale.


Etichete mugur isarescuechilibre macroeconomicebnrdobanzicorectie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live