Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 199
Comentează add

NATO este pregătită să ofere ajutor în condiţiile creşterii numărului de infectări cu COVID-19 în Europa.

M. Geoană: NATO, pregătită pentru un al doilea val al pandemiei #Covid19

carmen-gavrila

Foto: Arhivă/ Radio România

Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să ofere ajutor în condiţiile în care numărul de infectări cu COVID-19 este în creştere peste tot în Europa.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunţat de altfel că Alianţa are deja un fond special şi planuri de sprijin logistic pentru ţările membre şi partenere, în cazul unui val doi al pandemiei.

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, a precizat că principala preocupare la NATO este ca actuala criză sanitară să nu se transforme într-o criză de securitate.

Mircea Geoană a explicat că NATO se implică în acordarea de sprijin în pandemie, pentru că securitatea cuprinde în contextul actual domenii noi:


Mircea Geoană: La NATO suntem pregătiţi pentru un posibil al doilea val al pandemiei şi de aceea am pus la punct şi am agreat un plan pentru a oferi spijin aliaţilor, partenerilor noştri: stoc de echipamente medicale, un fond de achiziţii pentru echipamente medicale, pentru a putea să fim pregătiţi în orice clipă pentru o eventuală situaţie mai dificilă.


Reporter: Mircea Geoană a insistat şi pe nevoia de întărire a capacităţii aliaţilor, de rezistenţă la riscuri şi vulnerabilităţi şi a îndemnat aliaţii să ţină cont de lista NATO de repere care ţin de această rezistenţă şi care se referă la lanţurile de aprovizionare, dezinformare, ameninţările cibernetice, proprietatea străină a unor infrastructuri strategice, ca cele de telecomunicaţii, securitatea energetică, apărarea cibernetică şi ameninţări hibride.


Etichete mircea geoanapandemiecoronavirus(RS)nato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live