Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

12 Decembrie 2017
Vizualizari: 926
Comentează add

Ministrul apărării, Mihai Fifor: Anul viitor, Ministerului Apărării Naţionale îi sunt alocaţi 2 la sută din PIB.

M. Fifor: MApN îi sunt alocaţi 2 la sută din PIB în 2018

angela-matei

Toate bugetele instituţiilor de stat dezbătute până acum în comisiile de specialitate ale Parlamentului au fost avizate pozitiv în forma propusă de guvern.

Anul viitor, Ministerului Apărării Naţionale îi sunt alocaţi 2 la sută din Produsul Intern Brut, potrivit angajamentului asumat de România în relaţia cu NATO.

Cei peste 18 miliarde de lei reprezintă o majorare cu 11 procente faţă de anul acesta.

Ministrul Mihai Fifor a precizat că prioritatea o constituie înzestrarea armatei, o treime din fondurile bugetare se vor duce către această destinaţie.


Mihai Fifor: Vom continua programul de înzestrare cu sistemele de rachete sol-aer cu bătaie mare HSAM Patriot. Este vorba de al doilea sistem pe care urmează să-l plătim şi să-l achiziţionăm în cursul anului 2018. Continuarea programului de înzestrare Transportor Blindat pentru trupe 8x8 Piranha 5, continuarea achiziţiei derivatelor, respectiv Piranha 3C, pentru finalizarea înzestrării unui batalion de infanterie tot din compunerea brigăzii multinaţionale de sud-est, finalizarea achiziţiei 173 de platforme de transport multifuncţionaţionale cu procedură care este în curs de definitivare în cursul acestei luni, cu livrarea produselor în 2018, continuarea modernizării elicopterelor IAR 330 pentru misuni ONU, e vorba de 7 aparate, continuarea procesului de revizie, de reparaţie capitală la tehnica din dotare.

Realizator: Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au dat aviz favorabil şi bugetului alocat Serviciului de Protecţie şi Pază.


Etichete bugetmapn2%parlamentnatoministrul mihai fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live