Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 287
Comentează add

Michel Barnier speră că se va ajunge la un acord cu Londra, dar la Bruxelles se ia în calcul şi varianta unei noi amânări a Brexitului.

M. Barnier speră că "săptămâna aceasta se va ajunge la un acord cu Londra"

amalia-bojescu

 Michel Barnier. Foto: wikipedia.org.

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, speră că săptămâna aceasta se va ajunge la un acord cu Londra, dar la Bruxelles se ia în calcul şi varianta unei noi amânări a ieşirii Marii Britanii din UE. Aceasta este programată pe 31 octombrie.

Corespondenta RRA, Amalia Bojescu, are detalii:


Reporter: Regatul Unit și Uniunea Europeană au avut discuții intense, zilele acestea, asupra noilor propuneri avansate de Londra, iar liderii europeni speră că Brexitul se va putea finaliza cu un acord, pentru a ajunge la o separare amiabilă la 31 octombrie. Negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, speră la un acord în această săptămână, deși discuțiile se anunță dificile.


Michel Barnier: Chiar dacă ajungerea la un acord va fi din ce în ce mai dificilă, să fiu sincer este încă posibilă în această săptămână. Evident orice acord trebuie să funcționeze pentru toți, întregul Regat Unit și întreaga Uniune Europeană. Cred că este momentul potrivit pentru a transforma bunele intenții într-un text juridic.


Reporter: Cu toate acestea, spun liderii europeni, blocul comunitar trebuie să fie pregătit atât pentru absența unui acord, dar și pentru o amânare a Brexitului.

Uniunea Europeană crede că o amânare ar fi justificată dacă în Regatul Unit are loc o schimbare politică majoră, însă Uniunea Europeană nu intenționează să renegocieze un nou acord cu Regatul Unit, cel deja agreat fiind considerat cel mai bun posibil, care protejează cetățenii și întreprinderile din spațiul comunitar și Marea Britanie.

În absența unui acord între cele două părți, până la 19 octombrie, o lege adoptată în septembrie îl obligă pe premierul britanic Boris Johnson să solicite o amânare de trei luni a Brexitului, în lipsa unui compromis.


Etichete Michel BarnieracordLondraBruxellesamânareBrexitueboris johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live