Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

30 Martie 2019
Vizualizari: 499
Comentează add

Luni vor continua discuţiile în Parlamentul de la Londra pe tema posibilelor soluții de deblocare a situației politice.

Luni vor continua discuţiile privind Brexit-ul în Parlamentul de la Londra

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

FOTO: EPA/Agerpres.

Liderii Uniunii Europene se vor reuni înaintea termenului limită de 12 aprilie, stabilit pentru Brexit, pentru a analiza eventualele solicitări ale Marii Britanii privind o prelungire mai mare a datei de retagere din Uniune, după ce Camera Comunelor a respins ieri a treia oară acordul de separare negociat cu Bruxelles-ul de către premierul Theresa May.
 
Ca urmare a votului negativ din Parlament, Theresa May a declarat că amânarea de durată a Brexitului a devenit aproape inevitabilă, dar liderii europeni consideră că perspectiva reală este un Brexit fără acord şi de aceea, principalul obiectiv al Uniunii Europene este limitarea consecinţelor negative.
 
Premierul May, care se confruntă cu cereri de demisie din partea opoziţiei laburiste, dar şi a presei pro-conservatoare, pare totuşi hotărâtă să încerce să obţină o ieşire ordonată din Uniune, după cum transmite corespondentul Radio România la Londra, Dan Vasiliu:
 
Reporter: Luni vor continua discuţiile în Parlamentul de la Londra pe tema posibilelor soluții de deblocare a situației politice.
 
Dacă în această săptămână au fost selectate nu mai puțin de opt amendamente pentru dezbatere, vă reamintesc, toate respinse, este posibil ca la următoarea ședință să fi readuse în plen doar propunerile care au adunat cele mai multe voturi "pentru".
 
În cazul în care vreuna dintre aceste opțiuni va beneficia, până la urmă, de o majoritate parlamentară, este posibil ca ea să le fie prezentată la 10 aprilie liderilor europeni la Consiliul convocat de președintele Donald Tusk.
 
Dacă nu, Regatul Unit fie se va îndrepta către o ieșire fără nici un acord la 12 aprilie, fie va cere o nouă amânare, doar că de această dată, ar putea fi una de lungă durată, care ar presupune organizarea de alegeri europarlamentare.
 
Realizator: Principalele opţiuni care au strâns cele mai multe voturi în Parlamentul de la Londra sunt organizarea unui nou referendum şi păstrarea ţării într-o uniune vamală cu Europa.

Etichete brexitmarea britanieparlamenttheresa maycomisia europeanauenegociericamera comunelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live