Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2022
Vizualizari: 289
Comentează add

Imunizarea se va face la cerere, în centrele de vaccinare și în cabinetele medicilor de familie.

Luni începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID

radiojurnal

  Foto: facebook/Ro Vaccinare.

De mâine începe vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 cu doza a patra și în țara noastră. Imunizarea se va face la cerere, în centrele de vaccinare și în cabinetele medicilor de familie.
 
Din Vrancea transmite corespondentul nostru, Gabriel Sava.
 
Reporter: Numărul din ce în ce mai mic de vrânceni care s-au prezentat de la începutul anului pentru a se imuniza împotriva virusului SARS-CoV-2 a dus la decizia închiderii rând pe rând a celor mai multe centre de vaccinare din municipiul Focșani și din județ.
 
Silviu Stanciu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vrancea: Campania de vaccinare în județul Vrancea își continuă parcursul, deși nu în același ritm ca în lunile anterioare. Un exemplu statistic pentru perioada 10 aprilie-10 mai 2022 ar fi că s-au administrat în acest interval 324 de vaccinuri, 53 fiind pentru persoane aflate la prima administrare, 163 la doza a doua și diferența de 108 doza booster. Direcția de Sănătate Publică Vrancea face apel către toți vrâncenii să trateze cu seriozitate măsurile de prevenire și limitare a transmiterii infecției cu SARS-CoV-2 și recomandă în continuare vaccinarea împotriva COVID-19.
 
Conform Ministerului Sănătății, pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager.
 
Vaccinarea cu doza a patra se poate efectua la minim patru luni după efectuarea celei de a treia doze.
 

Etichete vaccinarecovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live