Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

28 August 2011
Vizualizari: 1192
Comentează add

Proba scrisă la limba şi literatura română va fi susţinută luni de peste 62.000 de absolvenţi de clasa a XII-a. Ministrul educaţiei a atras atenţia că, şi de această dată, frauda va fi aspru pedepsită.

Luni încep probele scrise la a doua sesiune a bacalaureatului

adriana-leu

Foto: arhivă Agerpres.

Peste 62.000 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine luni proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat.

Potrivit ministerului educaţiei, subiectele vor fi echilibratre şi vor avea acelaşi grad de dificultate ca şi în sesiunea de vară a examenului.

Examenul la limba şi literatura română deschide seria probelor scrise care vor fi susţinute de cei care nu au promovat până acum bacalaureatul.

În zilele următoare, vor fi date probele la limba maternă, la materia obligatorie a profilului şi la cea la alegere.

Primele rezultate vor fi afişate în 4 septembrie, zi în care se pot depunde şi contestaţiile.

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului vor fi anunţate în 7 septembrie.

Încă de la începutul bacalaureatului, ministrul Daniel Funeriu a atras atenţia că, şi de această dată, frauda va fi aspru pedepsită.

În sesiunea trecută s-a înregistrat cel mai mic procent de promovabilitate din ultimii 20 de ani, de sub 46%, şi peste 600 de elevi au fost eliminaţi sau au avut lucrările anulate pentru copiat.

Peste 50% dintre candidaţii la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au obţinut la proba orală, la limba română sau la cea în limba maternă, calificativul de experimentat şi avansat.

Potrivit ministerului educaţiei, 18% dintre elevii de clasa a XII-a, care au participat la proba orală de limba şi literatura română, au obţinut calificativul "experimentat" faţă de 61% în sesiunea de vară.


Etichete bacalaureatprobe scriseeleviministerul educaţieiDaniel Funeriu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live