Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alex Olaru

29 Septembrie 2014
Vizualizari: 693
Comentează add

Inspirate după modelul celor din Congresul american, aceste evaluări sunt descrise chiar de reprezentanţii legislativului european drept nişte „curse cu obstacole”.

Luni încep audierile viitorilor comisari europeni Luni încep audierile viitorilor comisari europeni - Conține audio

alex-olaru

Euranet Plus.

Luni încep audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentul European a viitorilor comisari europeni. Procedura nu este o simplă formalitate.

Audierile fiecărui comisar propus durează câteva ore bune . Inspirate după modelul celor din Congresul american, aceste evaluări sunt descrise chiar de reprezentanţii legislativului european drept nişte „curse cu obstacole”.

Potrivit normelor în vigoare, noua Comisie are nevoie, la votul final, de o majoritate simplă pentru a trece.

Chiar şi aşa însă, Parlamentul European are puterea necesară de a obţine schimbarea unor candidaţi, dacă aceştia nu fac faţă audierilor sau dacă se consideră că au anumite probleme de credibilitate.

Audio: Luni încep audierile viitorilor comisari europeni.

În privinţa echipei Junker, planează anumite îndoieli asupra propunerilor Spaniei şi Marii Britanii.

În primul caz, Miguel Canete a făcut declaraţii cu tentă misogină, primite extrem de prost la Bruxelles.

De altfel, Team Junker, echipa Junker a fost făcută ţinând cont de principiul constitutiv care impune un număr de femei cel puţin egal cu cel din comisia anterioară.

Corina Creţu va fi audiată miercuri, 1 octombrie

Sunt nouă femei propuse pentru portofolii de comisar european, printre care şi Corina Creţu, propusă de România la Politici Regionale.

Corina Creţu şi-a fixat deja strategia, după cum a declarat în exclusivitate pentru Radio România Internaţional: "Privesc cu încredere această audiere. Am început să lucrez cu cei de la Digi Regio, direcţia cu care lucrează comisarul european.Începem să lucrăm pe dosare mari, după care vom lua fiecare ţară în parte. Ideea mea este de a analiza în fiecare ţară care sunt neajunsurile, care sunt problemele şi de a schimba această imagine a Comisiei care vine şi pedepseşte. Din contră, eu îmi propun să ajutăm statele membre să îndeplinească toate criteriile pentru a se dezvolta şi pentru a folosi cât mai bine resursele fondurilor structurale şi de investiţii".

Corina Creţu va fi audiată miercuri, 1 octombrie.

Potrivit calendarului, procesul de evaluare se va încheia în 7 octombrie, iar votul în plenul Parlamentului European este programat pe 22 octombrie.

Team Junker, adică noua Comisie Europeană, ar urma să intre în pâine chiar de la 1 noiembrie.


Etichete Euranet PlusAgenda EuropeanăUniunea EuropeanăComisia EuropeanăaudieriParlamentul Europeancomisari europeniCorina CrețuTeam Junker

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live