Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Iunie 2017
Vizualizari: 2189
Comentează add

Cod roşu de caniculă în sud şi sud-est unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile istorice.

Luna iulie debutează cu cod roşu de caniculă

sergiu-stet

Foto: meteoromania.ro.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de COD ROŞU pentru ziua de sâmbătă, 1 iulie. 

Conform anunţului ANM, pe 1 iulie între orele 10 şi 21 în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Temperaturile vor fi situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În aceeaşi perioadă, sâmbătă, 1 iulie, între orele 10 şi 21 este emisă o avertizare de COD PORTOCALIU în județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, cea mai mare parte a județelor Mehedinți, Gorj și Suceava, precum și în nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț.
 
Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei.
 
  
COD ROŞU
 
Administrația Națională de Meteorologie emite cod roşu în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

Etichete caniculăiuliecod roşutemperaturi extremedisconfort termic deosebit de accentuat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live