Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2020
Vizualizari: 184
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a dat din nou asigurări că guvernul PNL vrea să crească pensiile, dar a lăsat să se înțeleagă că o majorare de 40% ar fi improbabilă.

Ludovic Orban: Vom crește pensiile cu siguranță, dar vom crește realist

radiojurnal

Foto. gov.ro.

Premierul Ludovic Orban a dat din nou asigurări că guvernul PNL vrea să crească pensiile, dar a lăsat să se înțeleagă că o majorare de 40%, așa cum prevede Legea PSD, ar fi improbabilă.

El a explicat la DIGI 24 că procentul de creștere depinde exclusiv de evoluțiile economice.


Ludovic Orban: Vom crește pensiile cu siguranță, dar vom crește realist, pe baza realității economice și având garanția sustenabilității pe termen lung a plății pensiilor. Nu poți să îți bați joc. Impactul pe 2021 este de aproximativ 52 de miliarde, adică 10 miliarde de euro, iar impactul pe 2022 este estimat la 83 - 84 de miliarde, cu atât cresc cheltuielile bugetului.


Realizator: Premierul Ludovic Orban a mai spus că guvernul va lansa un program de susținere a marilor companii, printr-un sistem de garantare a asigurării creditului comercial.

El a anunțat că va folosi toate instrumentele posibile pentru a susține investițiile, inclusiv prin realizarea unui fond capitalizat din resurse bugetare sau din fonduri europene.

(RS)


Etichete ludovic orbanguvernpensii(RS)pnlpsd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live