Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

2 Iunie 2020
Vizualizari: 297
Comentează add

Ludovic Orban: Sistemul de sănătate are o infrastructură proastă

andrei-serban

  Ludovic Orban.  Foto: gov.ro

Sistemul de sănătate are o infrastructură proastă, iar spitalele funcționează în clădiri vechi - a tras atenția astăzi premierul Ludovic Orban, la o dezbatere online pe această temă. El a afirmat și că sistemul digital medical este defectuos. Andrei Șerban are detalii de la discuții.
 
Reporter: Premierul Ludovic Orban a atras atenția că pandemia cu COVID-19 a scos în evidență o serie de probleme cu care se confruntă sistemul sanitar din România, cum ar fi clădirile vechi în care funcționează spitalele, subvenționarea slabă a sistemului de care beneficiază multe categorii sociale și la care contribuie mai puține persoane sau o infrastructură digitală precară.
 
Ludovic Orban: Cardul de sănătate, se știe foarte clar, este aproape în colaps. Nivelul de digitalizare în sănătate este unul extrem de înapoiat. Chiar noi, acum, ne-am confruntat cu nevoia de digitalizare, cu toate bazele de date pe care a trebuit să le administrăm într-un timp extrem de scurt, pe necesitatea transmiterii informațiilor într-un sistem extrem de rapid. Şi aici lucrurile, clar, trebuie schimbate rapid.
 
Reporter: Premierul a amintit însă că un lucru pozitiv în timpul pandemiei a fost acela că sistemul medical s-a adaptat repede și a avut o reacție promptă în lupta cu COVID-19.
 
Realizator: Tot astăzi, premierul a anunțat că analizează, împreună cu specialiștii, calendarul redeschiderii activității în malluri, în cursul lunii iunie. Dacă numărul infecțiilor cu noul coronavirus va continua să scadă, acestea și-ar putea relua activitatea, începând din 15 iunie, cu excepția cinematografelor și a locurilor de joacă din interiorul mallurilor.
 
(PH)

Etichete sistem de sanatateinfrastructuraLudovic Orban(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live