Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

8 Decembrie 2020
Vizualizari: 206
Comentează add

Ludovic Orban: majoritate parlamentară și un nou guvern, fără PSD

alina-bordeiasu

  

Conducerea PNL s-a reunit în această dimineață pentru a stabili strategia de negociere în vederea formării unei majorități parlamentare și, implicit, a noului guvern, după alegerile parlamentare de duminică.
 
Redactorul nostru Alina Bordeaiaşu a urmărit reuniunea liberalilor și ne oferă acum detalii în direct. Bună ziua, Alina! Te ascultăm.
 
Reporter: Bună ziua! Președintele PNL, premierul demisionar Ludovic Orban, a anunțat, după ședința partidului, că se poate forma o majoritate parlamentară și un nou guvern, fără PSD. El a precizat că este vorba de constituirea unei majorități de centru dreapta, formată din PNL, USR PLUS, UDMR și eventual PMP, dacă acest partid va trece pragul electoral de 5%.
 
Ludovic Orban: Am făcut analiza rezultatelor alegerilor. Am făcut calculul mandatelor. Concluzia este foarte clară: se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD - şi acesta este obiectivul nostru de a forma o majoritate parlamentară în jurul Partidului Național Liberal, fără PSD.
 
Reporter: Liderul PNL a mai anunțat că partidul său va avea 41 de senatori și 95 de deputați, dar aceste calcule nu sunt definitive. Ludovic Orban care va conduce direct aceste negocieri politice s-a declarat încrezător că se va ajunge în final și la o formulă solidă de guvern.
 
El a mai spus că numele viitorului premier va fi stabilit de comun acord cu partenerii de discuții. La fel se va întâmpla și cu ministerele ce vor reveni fiecărui partid. De la ora 17:00, conducerea PNL se va întâlni și cu șeful statului, pentru o analiză post-alegeri și pentru discuții cu privire la noul guvern și viitorul premier, în cazul căruia, după cum se știe, decizia îi aparține lui Klaus Iohannis.
 
Realizator: A fost în direct redactorul nostru Alina Bordeiaşu.
 
(PH)
 

Etichete PNLLudovic Orbanmajoritate parlamentara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live