Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

10 Februarie 2021
Vizualizari: 249
Comentează add

L. Orban: Studenții vor beneficia în continuare de gratuitate la biletele de tren pe rutele care asigură transportul între localitatea de domiciliu și cea unde studiază.

Ludovic Orban despre bugetul de stat

iulia-gherman

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban. Foto: Arhivă/ Agerpres

Şedinţă de guvern în desfășurare la Palatul Victoria. Ar trebui să se pună la punct ultimele detalii legate de proiectul de buget pentru acest an.

Premierul Florin Câțiu a anunțat anterior că astăzi documentul va fi pus în dezbatere publică.

Executivul ia în calcul reducerea mai multor categorii de cheltuieli, care să permită economii de până la două miliarde de lei și încadrarea în ținta de deficit asumată în fața Comisiei Europene, de 7% din PIB sau puțin peste acest prag.

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că în cadrul coaliției de guvernare s-au stabilit principiile de bază ale construcției bugetare şi a făcut precizări legate de un ale măsuri despre care s-a vorbit intens în ultimele zile.

Liderul liberalilor susține că bugetul trebuie elaborat în funcție de rigorile Uniunii Europene și de criza provocată de pandemie, cu reducerea cheltuielilor care nu sunt necesare și utilizarea eficientă a fondurilor europene.

Nu s-a luat deocamdată nicio decizie legată de sporurile din sectorul bugetar, dar studenții vor beneficia în continuare de gratuitate la biletele de tren pe rutele care asigură transportul între localitatea de domiciliu și cea unde studiază - a mai spus Ludovic Orban - care a făcut precizări și în legătură cu majorarea pensiilor:


Ludovic Orban: Eu am anunțat că vom reveni la sistemul de creștere a punctului de pensie, care este normal, predictibil, anual, de la 1 ianuarie, că nu se vor mai crește pensiile cum vrea PSD-ul, ba în iulie, ba în septembrie sau oricând le promit pensionarilor, că trebuie să existe predictibilitate. Cu cât e creșterea economică mai mare, cu atât va crește punctul de pensie mai mult.


Reporter: În privinţa pensiilor speciale Ludovic Orban a spus că va fi elaborată o legislație bazată pe principiul contributivității.

(RS)


Etichete ludovicorbanbuget(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live