Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

10 Mai 2019
Vizualizari: 1381
Comentează add

Compania de Drumuri are în vedere refacerea integrală a mai multor tronsoane, dar şi reabilitarea podurilor rutiere Feteşti şi Cernavodă.

"Lucrări ample pe Autostrada Soarelui", în 2019

alex-lancuzov

Autostrada Soarelui va avea parte anul acesta de lucrări ample.

Compania de Drumuri are în vedere refacerea integrală a mai multor tronsoane, dar şi reabilitarea podurilor rutiere Feteşti şi Cernavodă.

Unele din lucrări sunt deja în derulare, altele vor începe în scurt timp.


Reporter: Alex Lancuzov - De aproximativ o lună sunt lucrări de asfaltare pe segmentul Lehliu - Drajna. Pe un tronson de 10 kilometri sensul de mers către litoral este închis, cu devierea circulaţiei pe Calea 2, Constanţa - Bucureşti, şi o singură bandă pe sens.

Pentru segmentul Fundulea - Lehliu, de săptămâna viitoare se va reface integral prima bandă în ambele direcţii, iar pentru secţiunea Bucureşti - Fundulea, cel mai degradat tronson al autostrăzii, contractele ar putea fi semnate chiar luna aceasta, dacă nu se blochează în contestaţii.

Sectorul Bucureşti - Fundulea, deschis în 2004, are nevoie de reparaţii capitale; este construit din beton, iar proiectul de 20 de milioane de euro prevede asfaltarea carosabilului până la kilometrul 36. Lucrările durează cel puţin doi ani, dar cel mai dificil proiect de pe A2 va fi reabilitarea podurilor dunărene de la Feteşti şi Cernavodă. Sunt poduri construite în 1987, nu au mai avut reparaţii, iar lucrările vor afecta şi sezonul estival, explică Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri.


Alin Şerbănescu: Vorbim aici de valori estimate de 19 milioane de euro cu TVA pentru Podul de la Feteşti şi de 16 milioane de euro tot cu TVA pentru Podul de la Cernavodă. La fel ca şi la alte proiecte care vizează rutele spre destinaţii turistice, vom încerca să afectăm cât mai puţin traficul în perioadele estivale. Pe de altă parte, nici nu vom putea să nu intervenim deloc în sezonul estival, pentru că sunt lucrări care trebuie să aibă o anumită continuitate.


Reporter: Un reportaj despre situaţia proiectelor despre Autostrada Soarelui la emisiunea "Obiectiv, România".


Etichete autostrada soareluilucraritronsonlitoral

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live