Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

27 Noiembrie 2009
Vizualizari: 2796
Comentează add

Meciul dintre Lucian Bute şi Librado Andrade va fi transmis duminică de la ora 5 dimineaţa.

Lucian Bute în direct la România Actualităţi Lucian Bute în direct la România Actualităţi - Conține video

Lucian Bute. Foto: Mediafax

Duminică, 29 noiembrie, ora 5.10 dimineaţa, Radio România Actualităţi va transmite în direct din oraşul canadian Quebec cea mai importantă întâlnire din cariera campionului mondial de box Lucian Bute: meciul revanşă cu mexicanul Librado Andrade penru centura cu diamante a supermijlociei (versiunea profesionistă IBF).


"Sunt într-o formă psihică extraordinară, am un plan înainte de acest meci şi vreau ca acum să reglez situaţia cu Andrade, să lămurim lucrurile. În primul meci am câştigat 10 reprize din 12, acum vreau să mă impun în toate."


"Nu ştiu ce planuri are el, dar pot să vă asigur ca Andrade nu va câştiga, poate doar mă va obosi un pic. Dacă va decide să mă atace încă de la începutul meciului, va avea impresia că se bate cu o fantom şi va lovi mai mult aerul", a declarat Lucian Bute.


Acesta este al doilea meci dintre cei doi pugilişti, după cel din octombrie 2008, când Bute l-a învins pe mexican.

Partida de atunci a fost una controversată deoarece românul a fost trimis la podea în ultimele secunde ale întâlnirii, dar a reuşit să se ridice.

Decizia celor trei arbitri-judecători a fost în unanimitate în favoarea lui Lucian Bute: 117-109, 115-111, 115-110. Mai multe voci din lumea boxului au declarat atunci că românul trebuia să piardă.

Lucian Bute boxează la categoria supermijlocie. S-a născut la Galaţi şi în anul 2003 a devenit boxer profesionist, făcând un contract cu clubul canadian Interbox. După asta, Bute a obţinut 19 victorii din 19 meciuri, învingând prin KO în 16 dintre acestea.

Pugislistul român a câştigat titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 20 octombrie 2007, după un meci cu Alejandro Berrio. El l-a învins pe deţinătorul en-titre al centurii în runda a 11-a, prin Knock Out.

 


Etichete Lucian ButeLibrado Andradebox

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live