Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

26 Mai 2012
Vizualizari: 2462
Comentează add

Boxerul român Lucian Bute îşi va apăra pentru a zecea oară centura mondială la categoria supermijlocie în versiunea IBF împotriva britanicului Carl Froch. Radio România Actualităţi va transmite meciul.

Lucian Bute, "în căutarea respectului" Lucian Bute, "în căutarea respectului" - Conține audio Lucian Bute, "în căutarea respectului" - Conține video

paul-poterasi

Lucian Bute şi Carl Froch după cântarul oficial. Foto: Agerpres.

Pugilistul român Lucian Bute îşi va apăra în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a zecea oară titlul mondial la supermijlocie în versiunea IBF împotriva britanicului Carl Froch.

Partida se va disputa în oraşul natal al lui Carl Froch, Nottingham, pe arena Capital FM.

Meciul dintre Lucian Bute şi Carl Froch  va fi transmis în direct de Radio România Actualităţi de la ora 1.30.

Site-ul specializat boxrec.com consideră că în acest moment Lucian Bute este cel de-al doilea pugilist ca valoare în categoria supermijlocie în timp ce britanicul ocupă poziţia a treia.

Jurnaliştii de la ESPN notează într-o analiză făcută înaintea meciului că deşi Lucian Bute este în cel mai rău caz al doilea sportiv ca valoare din categoria supermijlocie, pugilistul român se străduieşte încă să obţină respectul.

Lucian Bute: Îmi aduc aminte când Joe Calzaghe a luptat spre finalul carierei departe de casă şi a obţinut respectul pe care-l merita pentru acest lucru. Asta este ceea ce caut să fac
Pentru a-l obţine, mai scriu cei de la ESPN, Lucian Bute a acceptat să lupte în deplasare deşi nu avea neapărat nevoie de acest lucru deoarece putea câştiga destui bani luptând acasă în Montreal sau în Quebec.

Astfel Lucian Bute îl va înfrunta pe Carl Froch, un pugilist ce a deţinut de două ori titlul mondial şi care a luptat în finala turneului Super Six World Boxing Classic acolo unde a fost învins de Andre Ward.

Audio: Promo-ul meciului dintre Lucian Bute şi Carl Froch, realizat de Adrian Fetecău."Momentul potrivit să plec de acasă"


"Pentru mine este momentul potrivit să plec de acasă şi să îmi apăr centura în deplasare. În inima mea consider că voi fi victorios", a spus Lucian Bute.

"Am fost criticat că nu lupt departe de casă. Îmi aduc aminte când Joe Calzaghe (fost campion la supermijlocie şi la grea) a luptat spre finalul carierei departe de casă şi a obţinut respectul pe care-l merita pentru acest lucru. Asta este ceea ce caut să fac", a mai spus pugilistul român.

Cei de la ESPN mai notează că Lucian Bute a obosit să fie criticat că luptă doar acasă.

Pugilistul român a luptat aproape toate meciurile de la profesionişti în Canada şi România, excepţie făcând însă trei partide care au avut loc în SUA, lupta a cincea(Atlantic City), lupta a şasea(Boynton Beach) şi lupta a opta(Boston).

Începând cu lupta de la Boston din 2004, Lucian Bute a boxat numai pe teren propriu, dar acest lucru nu se va mai întâmpla, mai spun cei de la ESPN.

Video: Promo neoficial al meciului dintre Lucian Bute şi Carl Froch.Lui Lucian Bute "trebuie să i se acorde credit"


"Cred că a trebuit să facă acest lucru acum. Cred că toate meciurile în care şi-a apărat centura au fost în Canada , SUA şi România.

"Dar nu a fost niciodată pe drum să îşi apere titlul aşa cum ar trebui să o facă un campion", a declarat Carl Froch.

Pugilistul britanic consideră că lui Lucian Bute trebuie să i se acorde credit.

"Nu este uşor să pleci departe de casă. A zburat peste Atlantic şi a venit să lupte în curtea mea. A luat o şansă şi un joc de noroc. Însă el este evident foarte încrezător", a mai spus Carl Froch.

Pugilistul britanic consideră că Lucian Bute a acceptat să meargă în Marea Britanie să lupte deoarece are stipulat în contract o clauză care prevede existenţa unei revanşe în cazul în care românul va pierde şi că acel meci se va disputa în Canada.

Lucian Bute (32 de ani) are 30 de victorii la profesionişti din care 24 obţinute prin KO.

Adversarul acestuia, Carl Froch, are tot 30 de lupte la profesionişti însă are în palmares doar 28 de victorii(20 prin KO) însă şi două înfrângeri.

Carl Froch a pierdut în 2009 în Copenhaga în faţa lui Mikkel Kessler şi în finala turneului Super Six cu Andre Ward.

"Centura va rămâne la mine"

Carl Froch: Lucian este un luptător foarte bun şi cu siguranţă îmi va fi foarte greu să-l înving. Sunt sigur că publicul mă va încuraja şi mă voi folosi de energia suporterilor din tribună. Mă bucur că am ocazia să lupt în oraşul meu
Pugiliştii Lucian Bute şi Carl Froch au trecut cântarul oficial care a avut loc, vineri.
   
Lucian Bute a cântărit 75,84 kilograme în timp ce advesarul său a avut 75,8 kilograme, astfel că ambii pugilişti s-au încadrat în limitele categoriei (76,204 kilograme).

Pugilistul român Lucian Bute a declarat, după proba cântarului oficial că le promite fanilor britanici că nu îşi va ceda centura în meciul de sâmbătă de la Capital FM Arena din Nottingham.
   
"Este o atmosferă senzaţională, dar mă bucur că am alături de mine atâţia români şi canadieni. Cu siguranţă la meci situaţia va fi diferită şi vor fi mult mai mulţi englezi în tribune.

"Oricum am venit aici cu gândul la o luptă foarte strânsă şi sunt pregătit să-l înfrunt pe Froch.

"Este un meci foarte important pentru cariera mea, pentru că mă lupt pe teren străin, dar şi cu un adversar foarte puternic. Oricum le promit englezilor că centura va rămâne la mine", a spus Lucian Bute potrivit Mediafax.

Carl Froch a declarat, vineri, după proba cântarului oficial că boxerul român este un luptător foarte bun şi că îi va fi foarte greu să cucerească titlul IBF.

"Nu suntem aroganţi, pentru că nu ne permitem. Ştim amândoi că suntem în faţa unui meci foarte greu, iar acest test reprezintă ceva important atât pentru mine, cât şi pentru Anglia.

"Lucian este un luptător foarte bun şi cu siguranţă îmi va fi foarte greu să-l înving. Sunt sigur că publicul mă va încuraja şi mă voi folosi de energia suporterilor din tribună. Mă bucur că am ocazia să lupt în oraşul meu", a spus Carl Froch.


Etichete Lucian ButeboxCarl FrochNottinghamCapital FMMontreal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live