Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

22 Decembrie 2019
Vizualizari: 4260
Comentează add

Lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva : Comisia de Recepție a recomandat deschiderea circulației mâine, 23 decembrie dar cu restricție pentru camioane.

Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva "se deschide luni, dar cu restricții"

alex-lancuzov

Lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva : Comisia de Recepție a recomandat deschiderea circulației mâine, 23 decembrie dar cu restricție pentru camioane
 
SURSE : "riscăm să pierdem o parte din finanțarea europeană – pentru că nu se deschide la standard de Autostradă".
 
Comisia de Recepție care a verificat Lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj –Deva a recomandat deschiderea circulației începând de mâine DAR cu restricție pentru camioane și viteză limitată la 80 de km/h și chiar 60 de km/h în zona podurilor.


Este vorba despre lotul de Autostradă dintre localitățile Ilia și Holdea în jud. Hunedoara al cărui contract cu un antreprenor din Spania a fost reziliat în această vară la un stadiu fizic de execuție de 97 %.


Pe lângă problemele tehnice la carosabil și la poduri, un alt motiv pentru care Compania de Drumuri nu a grăbit deschiderea circulației a fost riscul de a pierde o parte a finanțării nerambursabile având în vedere că lucrările s-au decontat pe fonduri europene însă recepția autostrăzii nu se face la parametrii contractuali, spun surse apropiate situației.
 
Detalii Tehnice și Financiare :


Lotul de Autostradă dintre Ilia și Holdea are 21 km. iar contractul a fost semnat în 2013 pentru 580 de milioane de lei.

Până acum, Uniunea Europeană a decontat 500 de milioane de lei iar până la remedierea defecțiunilor riscăm să nu mai primim decontare pentru lucrări.


Însă, Compania de Drumuri a executat din conturile constructorului din Spania aprox. 90 de milioane de lei cu tot cu penalizări din care va plăti costurile pentru remedierea deficiențelor constatate.


Etichete exclusiv onlineLotul 3Autostrada A1 Lugoj-Devareceptiecamioanerestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live