Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 1008
Comentează add

L.Orban: Laserul de la Măgurele, operaţional la sfârşitul anului viitor

radiojurnal

Premierul Ludovic Orban și directorul Institutului de la Măgurele, academicianul Nicolae Zamfir. Foto: ELI NP

Laserul de mare putere de la Măgurele va fi operaţional la sfârşitul anul viitor, a declarat astăzi premierul Ludovic Orban, după ce a vizitat platforma din apropierea Bucureştiului.
 
El a promis că Executivul va sprijini activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară ,,Horia Hulubei", pentru a contribui la fructificarea prezenţei laserului cu cea mai mare putere din lume şi mai ales a cercetărilor ce vor fi efecuate în diferite sectoare, cum ar fi fizică nucleară sau medicină.
 
Ludovic Orban: M-a interesat în ce măsură există posibilitatea ca parteneri privați sau parteneri publici din alte țări să poată să efectueze experimente. M-a interesat foarte mult care sunt domeniile în care pot fi rezultate care, practic, să conducă la aplicarea cercetărilor efectuate în cadrul acestui laser.
 
Directorul Institutului de la Măgurele, academicianul Nicolae Zamfir, a spus, la rândul său, că proiectul ELI are nevoie, pe lângă fondurile europene, şi de susţinere financiară naţională, din partea Guvernului. Proiectul mai are nevoie şi de vizibilitate la nivelul Comisiei Europene şi nu numai, a mai spus Nicolae Zamfir.


Etichete laserul de la MagureleELIInstitutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live