Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

6 Martie 2019
Vizualizari: 530
Comentează add

Ministrul britanic de externe a reacţionat la pasajul din scrisoarea preşedintelui Franţei, care se referă la Brexit

Londra reacţionează la mesajul preşedintelui Macron

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

 

Ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, nu a comentat propunerile de reformare a Uniunii Europene, lansată de preşedintele francez, Emmanuel Macron, dar a criticat abordarea acestuia, referitoare la Brexit.

Liderul de la Paris a spus că Regatul Unit a căzut într-o capcană atunci când a votat pentru ieşirea din blocul comunitar şi acest lucru ar trebui să reprezinte o lecţie pentru înrteaga lume.

Într-o intervenţie la 'BBC Radio 4', Jeremy Hunt a ţinut, însă, să precizeze că decizia de a ieşi din Uniunea Europeană a fost una luată în cunoştinţă de cauză. 

Jeremy Hunt: "Nu sunt de acord cu această abordare. Am avut o campanie înainte de referendum foarte robustă, în care e adevărat că s-au făcut unele afirmaţii exagerate de către ambele tabere, dar astfel de lucruri se întâmplă nu doar în referendumuri, ci şi înaintea alegerilor.

Britanicii sunt suficient de inteligenţi încât să asculte propunerile politicienilor şi să tragă propriile concluzii legate de validitatea acestora. Iar britanicii au luat o decizie. Acum, însă, decizia strategică nu doar pentru Marea Britanie, ci pentru întreaga Europă, incluziv pentru preşedintele Macron, este dacă relaţia viitoare dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit va fi una de prietenie apropiată sau va fi una de competiţie. Noi ne dorim prima variantă şi cred că aceasta este una care poate prinde contur". 


Etichete MacronBrexitJeremy HuntBBCreferendum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live