Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Decembrie 2018
Vizualizari: 671
Comentează add

Mii de locuitori din mai multe localităţi sunt în continuare fără energie electrică din cauza zăpezii căzute peste firele de tensiune.

Localități fără curent electric din cauza ninsorii

radiojurnal

Arhivă foto.

Pagube provocate de ninsoare și vânt în județele Caraş-Severin și Arad

Vreme rea şi astăzi. Până diseară este în vigoare o informare de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei pentru toată ţara. În plus, până la ora 12:00, este cod portocaliu de zăpezi abundente şi viscol în judeţele Timiş şi Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În multe zone din ţară sunt deja probleme. În judeţul Caraş-Severin, zăpada şi vântul puternic au doborât 14 copaci şi trei stâlpi de electricitate în oraşul Reşiţa. A fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru a degaja străzile afectate. Locuitorii a peste 30 de localităţi sunt fără curent electric, iar angajaţii companiei de distribuţie lucrează pentru remedierea în cel mai scurt timp a defecţiunii.

Şi în judeţul Arad, echipele ENEL se află în teren pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a 15 localităţi, iar mai multe autoturisme au fost avariate arborii rupţi de vânt

Ninsorile şi viscolul au produs, deja, probleme în mai multe judeţe

În Timiş, unde ninge abundent de mai mult de 24 de ore, drumarii au patrulat toată noaptea şi au împrăştiat material antiderapant.

Mii de locuitori din mai multe localităţi sunt în continuare fără energie electrică din cauza zăpezii căzute peste firele de tensiune.

Echipele de intervenţie ale companiei de distribuţie lucrează la remedierea defecţiunilor, iar problemele ar putea fi rezolvate în prima parte a acestei dimineţi, potrivit dispeceratului instituţiei.

Pe tot parcursul nopţii, ISU Banat a fost solicitat să degajeze copacii căzuţi pe maşini în Timişoara.

În masivele Bucegi şi Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri, este risc mare de avalanşă de gradul 4 din 5.

Nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi blocate, dar se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea şoselelor din ţară. De la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, subcomisar şef Adrian Creangă:

Adrian Creangă: Circulaţia feroviară pe Magistrala 900 este întreruptă între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai multe crengi de copaci au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt. Trenul Interregio 1696, care se deplasa pe relaţia Timişoara-Bucureşti, staţionează în linie curentă. De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile Vărădia şi Zam, judeţul Arad. Din acest motiv, două trenuri şi-au întrerupt deplasarea. Trenul Interregio 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici-Bucureşti, staţionează aproape de staţia CFR Vărădia, iar Trenul Interregio 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti-Budapesta, este oprit în staţia CF Zam. Precizăm totodată că din cauza vremii nefavorabile, noaptea trecută, a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 922, Vasiova-Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin. Informăm că în ceea ce priveşte traficul rutier nu sunt anunţate la această oră drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii sau vreunui eveniment rutier, totuşi precizăm că se ciruclă în condiţii de iarnă pe arterele din judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor cod galben şi cod portocaliu de ninsori. Din acest motiv, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, sfătuim conducătorii auto să nu plece la drum dacă nu au vehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi drum.


Etichete ninsorizapadaisu banatviscolenergie electricatimis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live