Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 366
Comentează add

Israelul îşi asumă responsabilitatea atacului aerian care a a vizat lichidarea comandantului Jihadului Islamic palestinian.

Localități din sudul Israelului, sub tirul cu rachetă lansată din zona Gaza

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto: pnn.ps.

Israelul îşi asumă responsabilitatea atacului aerian care a a vizat lichidarea comandantului Jihadului Islamic palestinian, autor a numeroase atacuri teroriste şi cu rachete asupra statului Israel, a confirmat biroul primului-ministru Benjamin Netanyahu.

Imediat după ce Israelul a confirmat lichidarea liderului Jihadului Islamic palestinian au început atacurile cu rachete lansate din enclava controlată de Hamas asupra localităţilor din sudul Israelului. Populaţia este alertată în localităţile din sudul Israelului, iar la Tel Aviv au fost activate alarmele anti-aeriene începând cu ora 8:00.

Dragoş Ciocârlan are detalii.
Reporter: Localitățile din sudul Israelului se află sub tirul cu rachetă lansată din zona Gaza, controlată de Hamas, după lichidarea comandantului senior al Jihadului Islamic palestinian într-o operațiune punctuală a armatei israeliene. Sirenele sunt activate continuu în mai multe localități din sudul Israelului. Jihadul Islamic palestinian a confirmat că Baha Abu Al-Atta și soția lui au murit instantaneu. Intervenția armatei israeliene fost recomandată de șeful Statului Major şi aprobată de premier și ministrul apărării, după ce a fost prezentată cabinetului de securitate, care a aprobat operațiunea.

Abu Al-Atta a coordonat numeroase atacuri teroriste și cu rachete în ultimele luni și a fost avertizat de armata israeliană pe multe căi că trebuie să înceteze. Purtătorul de cuvânt al armatei a confirmat că a fost o informație specifică cu privire la camera în care se afla Abu Al-Atta; nu a fost distrusă clădirea, ci doar o cameră din locuință. Armata a confirmat amplasarea de trupe suplimentare, adăposturile publice au fost deschise în orașul Așkelon, cursurile școlilor au fost anulate în regiune. Municipalitatea a anunțat stare de urgență. Secretarul general al Jihadului Islamic, cu sediul în Liban, a declarat că se va răspunde la intervenția armatei israeliene.


Etichete gazarachetatir

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live