Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

21 Septembrie 2021
Vizualizari: 175
Comentează add

Videoconferință cu prefecții, reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, managerii de spitale, șefii secțiilor ATI, UPU, reprezentanții ISU și cei ai ASSMB.

LIVE VIDEO: Videoconferință a premierului Florin Cîțu LIVE VIDEO: Videoconferință a premierului Florin Cîțu - Conține video

petrut-hirtescu

   Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Videoconferință cu prefecții, reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, managerii de spitale, șefii secțiilor ATI, UPU, reprezentanții ISU și cei ai ASSMB.

Autorităţile iau noi măsuri pentru asigurarea unui număr cât mai mare de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID ce au nevoie de îngrijire specială. Este tema unei videoconferinţe pe care premierul, Florin Cîţu o are  la această oră, cu reprezentanţii DSP, ai ISU, Ambulanţei şi cu manageri de spitale. Se va discuta în special despre personalul  medical ce trebuie detaşat. Participă şi ministrul interimar al sănătăţii şi secretarul de stat Raed Arafat.

Videoconferinţa are loc în contextul în care, ieri, în întreaga ţară mai erau libere doar 19 paturi ATI pentru pacienţii COVID. Premierul a anunţat astăzi că a cerut o anchetă asupra modului în care a fost pregătit valul patru. El este nemulţumit că nu s-ar fi respectat recomandarea sa ca întreaga capacitate medicală de răspuns COVID să rămână intactă. Declaraţiile au fost făcute la Sinaia, unde prim-ministrul a asistat la semnarea unui contract de finanţare a spitalului orăşenesc. Petruţa Obrejan a urmărit conferinţa de presă:

Premierul Florin Cîţu spunea că la preluarea interimatului, la Ministerul Sănătăţii, de către Cseke Attila, existau şi circa 600 de paturi COVID, deşi a cerut permanent creşterea acestui număr la 1.600. Şeful executivului a precizat astăzi, la Sinaia, că va cere o anchetă asupra modului în care a fost pregătit valul patru.

Florin Cîţu: Ştiam că vine valul patru. Eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde şi să se răspundă foarte rapid. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val patru şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi dacă nu s-a ţinut cont de ceea ce s-a am spus eu, cine nu a ţinut cont va fi responsabil pentru asta.

Florin Cîţu crede că soluţia pentru depăşirea pandemiei este vaccinarea, menţinerea economiei deschise şi nu lockdownul.


Etichete live videoflorin cituvideoconferintaprefectidspatispitale(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live