Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

6 Iunie 2012
Vizualizari: 1445
Comentează add

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor de la Sofia vrea să transforme în lege propunerea ca sistemul "All inclusive" să poată fi oferit doar de hotelurile de patru şi cinci stele.

Litoralul bulgăresc ar putea primi "o lovitură importantă"

mihaela-enache

Hotel din Bulgaria. Foto: Agerpres.

Unul din principalele avantaje ale litoralului bulgăresc ar putea primi o lovitură importantă, dacă Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor de la Sofia reuşeşte să transforme în lege propunerea ca sistemul "All inclusive" să poată fi oferit doar de hotelurile de patru şi cinci stele.

Agenţia de presă Novinite relatează că guvernul bulgar susţine iniţiativa apărută, după ce au fost raportate numeroase neconcordanţe între capacităţile de cazare şi cele de servire în restaurante, iar de-a lungul anului 2011, peste trei sute de unităţi au fost amendate, pentru că ofereau alimente de proastă calitate.

Aproximativ 30% dintre românii care îşi cumpără pachete de vacanţă "All inclusive" la mare, în Bulgaria, optează pentru hoteluri de trei stele, care ar fi vizate de o astfel de lege - estimează preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Corina Martin.

Corina Martin susţine că nu calitatea mâncării este principalul motiv al celor care se arată nemulţumiţi de serviciile turistice din Bulgaria. 

"Problema siguranţei din staţiunile bulgăreşti este cea mai des reclamată, la noi, în România, cel puţin. Să ştiţi că la segmentul de trei stele au existat, într-adevăr, plângeri.

"Nu aş spune că a fost o problemă reclamată în mod masiv, dar, într-adevăr, au fost comentarii de acest gen, chiar dacă acest lucru nu s-a transformat până acum cel puţin într-o ştire negativă care să afecteze vânzările", a declarat Corina Martin.

Un milion şi jumătate de români sunt aşteptaţi în vară în Bulgaria

Un institut de analiză în acest domeniu, de la Sofia estima că sunt aşteptaţi aproximativ un milion şi jumătate de români, în această vară, la nivelul - spun ei - de dinainte de începutul crizei.

"Cred că este o estimare uşor exagerată. Eu am avut o întâlnire cu ministrul de turism al Bulgariei. Cifrele oficiale, prezentate de ministru, au arătat, că, în anul 2011, un milion de români au vizitat Bulgaria, vorbesc de tot anul, nu de sezonul de vară, şi, atunci, este clar că vorbim de o cifră mult mai mică.

"Însă, ne aşteptăm, într-adevăr, să existe o afectare, pentru că nu toată lumea îşi permite patru stele şi cinci stele, existau suficient de mulţi români care alegeau trei stele. Iată, din fericire, litoralul românesc iese cu o contraofertă în acest an", a declarat Corina Martin.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România spune că ţara noastră ar putea beneficia de ceea ce se întâmplă în Bulgaria.

"Sigur, la noi sunt mai puţine hoteluri care oferă 'All inclusive', totuşi, în acest an, am ieşit cu această, să spune, ofertă mai largă, ba chiar am lansat, dacă vă amintiţi, în urmă cu trei săptămâni, "Litoralul pentru toţi  - All inclusive".

"Deci, probabil că această pondere care se pierde de pe litoralul bulgăresc va putea fi reorientată către litoralul românesc. Să nu uităm o altă ştire recentă: de la 1 iunie nu se mai poate fuma în hotelurile şi restaurantele din Bulgaria", mai spune Corina Martin. 

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România a precizat că ţara noastră trebuie să găsească în continuare şi să menţină un raport optim între tarifele pe care le scoate la vânzare şi serviciile pe care le oferă.

"Nu trebuie să înţelegem din asta, că de acum încolo vom avea numai de câştigat, pentru că nu se mai duc românii în Bulgaria la trei stele all inclusiv, noi avem chiar hoteluri de trei stele, cele care oferă all inclusiv, pe litoral, şi vă asigur că au servicii foarte bune, dar, în continuare, trebuie să lucrăm foarte mult la calitatea serviciilor, iată, şi la siguranţa alimentelor, pentru că este un aspect, care şi la noi se urmăreşte foarte-foarte aproape şi, bineînţeles, toate acestea în condiţiile unui tarif competitiv", a concluzionat preşedintele Patronatului Agenţiilor de Turism, Corina Martin.


Etichete BulgariaSofiahotelturistlitoral

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live