Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Cenuşoiu

2 August 2010
Vizualizari: 1584
Comentează add

Zece talibani şi 35 de membri şi organizaţii aparţinând reţelei teroriste al-Qaeda au fost retraşi de pe o "listă neagră" a ONU care sancţionează teroriştii.

"Lista neagră" a ONU s-a micşorat

alexandru-cenusoiu

Zece talibani şi 35 de membri şi organizaţii aparţinând reţelei teroriste al-Qaida au fost retraşi de pe o "listă neagră" a ONU care sancţionează teroriştii, a anunţat luni ambasadorul Austriei la Naţiunile Unite, relatează Mediafax, citând AFP.

 

"După ce au fost analizate 488 de nume, 45 dintre acestea au fost retrase de pe listă", a declarat Thomas Mayr-Harting, preşedintele comisiei Consiliului de Securitate al ONU responsabil de lista neagră a persoanelor şi organizaţiilor care au legături cu al-Qaida şi talibanii.

 

Acesta a mai declarat că dispoziţia se referă la zece talibani, 14 indivizi şi 21 de organizaţii care au diferite legături cu gruparea teroristă al-Qaida.

 

Lista neagră a fost realizată în virtutea rezoluţiei 1.267 a ONU, adoptată în 1999. Persoanele care figurează pe aceasta sunt vizate de îngheţarea averilor, interdicţii de călătorie şi un embargo privind armele.

 

Pentru ca o persoană să poată fi retrasă de pe listă, toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate trebuie să aprobe decizia în unanimitate.


Etichete Naţiunile UnitetalibaniafganilistămembriONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live