Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Iulie 2019
Vizualizari: 263
Comentează add

Dmitri Razumov, președintele partidului "Slujitorul Poporului", nu exclude posibilitatea ca locuitorii Donbasului să obțină drepturi mult mai largi pentru folosirea limbii ruse.

Limba rusă ar putea căpăta statut de limbă regională în Donețk și Luhansk

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Dmitri Razumov, președintele partidului "Slujitorul Poporului", ieșit pe primul loc în alegerile din 20 iulie pentru Rada Supremă a Ucrainei, nu exclude posibilitatea ca locuitorii Donbasului să obțină drepturi mult mai largi pentru folosirea limbii ruse în regiune.

După cum transmite RIA - Novosti, șeful biroului președintelui Ucrainei, Andrei Bohdan, declarase anterior că în Donețk și Luhansk limba rusă poate căpăta un statut de limbă regională, cu condiția ca limba de stat să fie limba ucraineană, iar teritoriul Donbasului să fie în componența Ucrainei.

Totodată, reprezentantul președintelui în Rada Supremă Ruslan Stefanciuk a apreciat afirmațiile făcute de Bohdan ca reprezentând părerea personală a acestuia.

"Da, este posibil să existe un dialog referitor la folosirea mult mai profundă a limbii ruse (în Donbas - n. RIA - Novosti), decât în alte teritorii ale țării. Acest lucru corespunde Cartei europene privind limbile, nu contravine Constituției ucrainene", a declarat Razumov.


Etichete Dmitri RazumovUcrainaAndrei BohdanDonețkLuhanskRuslan Stefanciuk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live