Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iulie 2015
Vizualizari: 990
Comentează add

Liderul sindicaliştilor din cercetare, Radu Minea, protestează de miercurea trecută în faţa Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Liderul sindicaliştilor din cercetare, în greva foamei

radiojurnal

Radu Minea. Foto: captură video.

Liderul sindicaliştilor din cercetare, Radu Minea, a intrat astăzi într-a şasea zi de grevă a foamei.

El protestează de miercurea trecută în faţa Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Radu Minea reclamă abuzuri şi ilegalităţi în institutele româneşti şi faptul că specialiştii în cercetare nu şi-au mai primit salariile de luni de zile.

El i-a declarat reporterului nostru, Cătălin Trandafir, că va continua protestul până când guvernul va îndrepta situaţia:

"Nu s-a rezolvat nimic cu institutele care sunt aproape în disoluţie, nu s-a rezolvat nimic, mai ales cu oamenii care au fost concediaţi arbitrar, care au fost trimişi în şomaj tehnic, cu colegii mei de la sindicat care sunt hărţuiţi în aceste întreprinderi şi psihic şi fizic, cei de la Institutul Geologic Român, cei de la Timişoara, că nu s-a rezolvat nimic, nici cu plata salariilor restante sau cu cele câştigate în justiţie. Nu voi ieşi din greva foamei decât în momentul când se vor rezolva toate aceste lucruri", a spus Radu Minea.

Liderul sindical Radu Minea spune că ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, l-a rugat să renunţe la greva foamei şi să-i acorde un răgaz de şapte zile pentru a rezolva problemele, dar el a refuzat pentru că el semnalează de ani de zile situaţia în care se găseşte cercetarea românească.

Printre revendicări se numără şi oprirea comasării institutelor naţionale de cercetare şi a deturnării fondurilor şi creşterea bugetului cercetării până la 3% din Produsul Intern Brut.


Etichete sindicateRadu Mineagreva foameiministerul educatiei si cercetariiabuzurisolutiisomajSorin Campeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live