Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Decembrie 2016
Vizualizari: 905
Comentează add

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat calendarul învestirii noului guvern, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu drept candidat la funcţia de premier.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat calendarul învestirii noului guvern

radiojurnal

 Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat calendarul învestirii noului guvern, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Liviu Dragnea: ”Marţi, 3 ianuarie, la ora 10:30, Biroul Permanent al fiecărei camere, deputaţi şi Senat, de asemenea la ora 12:00 plen în fiecare cameră pentru adoptarea ordinii de zi, ora 14:00 - fiecare partid în forul de conducere, Comitetul Executiv la noi şi Biroul Politic la ALDE, va aproba lista cabinetului.

”La ora 15:00 - întâlnire cu grupurile reunite, Cameră, Senat, PSD-ALDE, pentru a avea o discuţie şi o prezentare scurtă a fiecărui ministru.

”Între 16:00-16:30, depunere de către premierul desemnat a structurii Guvernului, a listei membrilor Cabinetului şi a programului de guvernare, aşa cum este procedura stabilită în regulamente.

”Ora 17:00 - Birou Permanent reunit cu următoarea ordine de zi pentru ziua de miercuri, 4 ianuarie: audieri şi vot de învestitură.

”Şi, la ora 18:00, în măsura în care vor dori, consultări cu UDMR şi grupul minorităţilor.

”Miercuri, 4 ianuarie: între orele 8:00 dimineaţă şi 14:00, audierea membrilor Guvernului în comisii; între ora 15:00 şi 18:00, prezentarea programului de guvernare, dezbatere şi votul de învestitură.

”Sub rezerva acceptării de către preşedintele României - şi imediat după această conferinţă de presă o să-i trimitem o scrisoare comună - propunem ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19:00, să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului pentru membrii Guvernului.

”Joi, 5 ianuarie, la ora 9:00, Biroul Permanent la Senat cu legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, dezbateri în comisiile din Senat.

”Ora 12:00 - adoptare în plenul Senatului. La ora 13:00, Birou Permanent la Camera Deputaţilor. 14:00-15:00 - dezbateri în comisii. 15:00-16:00 - votul final în plenul Camerei Deputaţilor pentru legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe. ”

 


Etichete liderul PSDLiviu Dragneacalendarul învestirii noului guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live