Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Maria Țoghină

19 Aprilie 2022
Vizualizari: 2169
Comentează add

Părintele arhimandrit Antim David, starețul Mănăstirii Schitu Măgureanu din București, invitat la emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Țoghină.

Liderii religioși militează pentru pace Liderii religioși militează pentru pace - Conține video

maria-toghina

Părintele Antim David în dialog cu Maria Țoghină. FOTO: Marius Țoghină.

Liderii religioși militează pentru pace: Împăratul este în Biserică, nu deasupra ei!

Părintele arhimandrit Antim David crede că președintele rus Vladimir Putin ar trebui să-și reevalueze atitudinea față de războiul din Ucraina, deoarece un lider creștin ortodox nu poate să gireze ceea ce se întâmplă acolo.


Fără a comenta rațiunile pentru care se consideră că liderul de la Kremlin ar avea sprijinul Bisericii, părintele Antim afirmă că toți liderii religioși trebuie să-l cheme pe acesta la ascultarea rânduielilor creștine și să-l îndemne la pace pentru că nu ai cum să fii creștin ortodox și să ai mâinile pătate de sângele semenilor.


“Putin trebuie să înțeleagă acest lucru, pentru că, cel puțin în biserica creștină, așa cum spunea Sf. Ambrozie al Milanului, împăratul este în biserică, nu deasupra acesteia!”.


Acest mesaj, susține părintele Antim, este foarte important și trebuie respectat de orice conducător: “Câtă vreme Biserica propăvăduiește pacea, tu nu ai voie ca lider laic, dar fiu al Bisericii, să te ridici împotriva cuvântului lui Dumnezeu. Războiul oricât l-am justifica este un lucru oribil”.


Justificarea unui război este de domeniul trecutului și acolo trebuie să rămână, consideră părintele Antim și adaugă: “dacă nu vrem să milităm și să luptăm pentru pace, atunci nu am înțeles nimic din ceea ce înseamnă chemarea lui Dumnezeu și a Bisericii”.


Părintele arhimandrit Antim David, starețul Mănăstirii Schitu Măgureanu din București, a fost invitatul Mariei Țoghină în emisiunea “Serviciul de noapte”.

Interviul integral poate fi urmărit aici: https://youtu.be/AwyXVDRKDPg


sau https://www.facebook.com/romaniaactualitati/videos/1206933406711780/
 


Etichete exclusiv radiobisericalideri religiosiucrainarazboiortodoxPărintele arhimandrit Antim David

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live