Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Martie 2014
Vizualizari: 1250
Comentează add

Cei 21 de lideri ai minerilor care intraseră de luni în greva foamei au încetat protestul, după ce au ajuns la o înţelegere cu administraţia.

Liderii minerilor au încetat greva foamei

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea.

Cu putina vreme in urma, cei 21 de lideri ai minerilor care intrasera de luni in greva foamei au incetat protestul, dupa ce au ajuns la o intelegere cu administratia.

Ei au incheiat un protocol cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru indexarea sporului de pericol de la 700 la 800 de lei, urmand ca minerii sa beneficieze de aceasta crestere chiar de la plata din aceasta luna.

Actul aditional incheiat luna trecuta cu administratia nu a fost inregistrat de Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara, care a motivat ca dupa fuziunea minelor cu termocentralele Societatea Nationala a Huilei, cu care minerii incheiasera contractul colectiv de munca, nu mai exista.

Potrivit lui Petre Nica, presedintele sindicatului Muntele, protocolul incheiat astazi se inscrie in actiunile permise de legea negocierilor intre parti si nu mai trebuie validat de ITM, asa ca minerii se pot bucura de acest drept de la inceputul lunii in curs.


Etichete Ştiri Vestminerigreva foameiHunedoaraindexaresporact adiţionalminecontract colectiv de muncăITM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live