Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 321
Comentează add

Discuţiile din cadrul coaliţiei au durat aproape 4 ore. S-a adus în discuţie o taxă de solidaritate de 1% pentru companiile care au o cifră de afaceri de peste 100 milioane lei/an.

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit ptr iarnă TVA 5% la gigacalorie

radiojurnal

  Foto: Răzvan Stancu.

Liderii noii coaliţii de guvernare au stabilit, în această seară, în prima lor şedinţă, reducerea TVA la gigacalorie la 5%. Cătălin Purcaru a urmărit declaraţia liderului social democrat de după şedinţă şi vine acum cu mai multe informaţii în direct.

Cătălin Purcaru: S-a agreat într-adevăr ca taxa pe valoarea adăugată la gigacalorie să fie redusă la 5 procente pentru perioada de iarnă. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că o astfel de măsură va avea un impact semnificativ la facturile pentru energie. Discuţiile din cadrul coaliţiei au durat aproape patru ore şi au urmărit în principal identificarea surselor pentru creşterea încasărilor la bugetul de stat, în condiţiile în care de la 1 ianuarie pensiile, alocaţiile pentru copii şi indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi se majorează, impactul bugetar fiind aproximativ 13,4 miliarde de lei. S-a adus în discuţie o taxă de solidaritate de 1% pentru companiile care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioanede lei anual, însă o decizie va fi luată după ce ministrul de finanţe, Adrian Câciu, va prezenta o analiză asupra impactului unei astfel de măsuri. Discuţiile vor continua şi mâine, inclusiv asupra certificatului verde. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma că în prezent sunt două variante luate în calcul: proiectul care se află pentru dezbatere în Camera Deputaţilor, dar şi un proiect legislativ nou, pe care ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, urmează să îl prezintă în două zile. 


Etichete tva 5% la gugacalorieședință coaliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live