Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL *Meteo* ) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

22 Iulie 2020
Vizualizari: 807
Comentează add

Licitație pentru studiu de fezabilitate pentru un segment din A8

alex-lancuzov

 

Procedura de licitație pentru segmentul Târgu Neamț- Iași - Ungheni care face parte din Autostrada Unirii – A 8 va fi lansată în câteva zile iar termenul de realizare pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic este de doi ani și jumătate.

Însă, pentru tronsonul dintre Târgu Mureș și Târgu Neamț cu o lungime de 200 km. și cel mai dificil pentru că traversează Carpații, sunt mari întârzieri în etapa de realizare a investigațiilor geotehnice și se anunță penalizări pentru depășirea termenului din contract, a explicat pentru RRA, Adrian Covăsnianu, consilier onorific al Ministrului Transporturilor :  ,,Termenul de predare va fi prelungit cu cel puțin 6 luni. Cele mai mari probleme sunt pe partea de studii geotehnice, sunt întârziate. Deși la finalul lunii august ar fi trebuit să fie gata studiul geotehnic, în relitate este la doar 30 %. Mai mult, pe zonele cele mai dificile- la Ditrău- nici nu au fost atacate. După 25 august, din perspectiva mea și a CNAIR-ului -Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere- este posibil să aplicăm penalități pentru întârziere. Mai devreme de 3 sau 4 ani nu cred că se poate deschide șantierul pentru Autostrada A 8 “

În noiembrie 2018, Parlamentul vota ,,Legea Autostrăzii Unirii” prima lege pentru construirea unei autostrăzi act normativ care stabilea un termen de realizare de 4 ani. Autostrada Unirii are o lungime estimată de 300 km. și o valoare de aprox. 7 miliarde euro.

A doua autostradă care să asigure conectarea Moldovei la rețeaua de autostrăzi din centrul și Vest-ul țării este A 13 Brașov – Bacău, un obiectiv puțin mai avansat pentru care studiul de fezabilitate și proiectul tehnic au termen contractual de finalizare septembrie 2022.

(PH)


Etichete Autostrada Uniriistudiu de fezabilitateA8licitatieTârgu Neamț- Iași – Ungheni(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live