Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

4 Mai 2016
Vizualizari: 6135
Comentează add

Campanie inițiată de RRA "Cei ce ne-au dat nume - Școală cu nume".

Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea - Conține audio

stelian-radu-cacuci-oradea

Foto: Stelian Radu-Cacuci

Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea
 
Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea este cea mai mare unitate şcolară din judeţul Bihor. Cei aproape 1.800 de levi sunt pregătii şi educaţi de aproape 150 de cadre didactice. În ciclul primar sunt 24 de clase cu 700 de elevi, în ciclul gimnazial – 20 de clase cu 550 de elevi, iar la liceu sunt 16 clase cu aproape 490 de elevi.
În România mai există încă două licee teoretice care poartă numele marelui pedagog Onisifor Ghibu: la Iaşi şi la Sibiu; de asemenea, în Republica Moldova funcţionează o unitate de învăţământ care îi poartă numele. În 1995, liceul orădean a preluat numele lui Ghibu la ideea unui regretat om de cultură şi jurnalist orădean, Stelian Vasilescu.
Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea este amplasat în cartierul „Nufărul” care, în anii ’70-’80 a cunoscut o puternică dezvoltare demografică, ceea ce a impus construirea unei clădiri şcolare noi. În 15 septembrie 1995 s-a inaugurat liceul teoretic. Trei ani mai târziu se finaliza sala de sport. De la două clase de filologie, specializările engleză intensiv şi germană intensiv, cu care s-a pornit în 1995, procesul didactic are loc în prezent în 51 de săli de clasă, laboratoare de informatică, fizică, chimie, biologie, cabinete de limba română, limba engleză şi religie. La dispoziţia elevilor stau biblioteca, o sală de mese, cabinete medical, stomatologic şi de psihologie, sala de sport, terenuri de fotbal, de baschet şi de tenis cu piciorul.
Din toamna acestui an, la Liceul teoretic “Onisifor Ghibu” Oradea va funcţiona şi o şcoală postliceală de asistenţi medicali.

AUDIO:
 


Etichete Liceul teoretic „Onisifor Ghibu” OradeaȘcoală cu numeCei ce ne-au dat nume

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live