Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti (R) Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

1 Iunie 2016
Vizualizari: 5729
Comentează add

Campanie inițiată de RRA "Cei ce ne-au dat nume - Școală cu nume".

Liceul C.A.Rosetti din București

mihaela-helmis

Foto: Mihaela Helmis.

Difuzată cu doar o zi înainte de sărbătoare,- in   2 iunie 2016, când   se  împlinineau  200 de la nașterea, la București, a lui   Constantin Alexandru Rosetti, deseori numit C.A. Rosetti ,  om politic și publicist român, unul din conducătorii Revoluției de la 1848 din Țara Românească și ai luptei pentru Unirea Principatelor Române. Deloc intâmplător, Mihaela Helmis s-a oprit  la Liceul  bucureștean C.A.Rosetti , după o excepțională întâlnire  a elevilor cu un experimentat astronaut american. Școala  ai cărei absolvenți promovau  examenul de bacalaureat 2015 in procent  de 99,51%,  se pregătește , după cum spune prof. Dan Ciupercă , directorul școlii - să devină colegiu național.Cu toate argumentele aduse si de profesorii Daniela Stoica, sau Bogdan Tanasescu , alaturi de elevii lor ( unii membri ai echipei ce câștiga  cel mai recent Concurs pentru liceeni organizat de Comisia Europeană!)Construirea liceului in partea de nord a cartierului  bucureștean Floreasca  s-a facut într-un timp record. A început in aprilie 1959 si s-a terminat în septembrie, în acelasi an. Au contribuit efectiv la realizarea lui locuitorii, profesorii si elevii scolii prin ore de munca voluntară. Scoala medie “C.A.Rosetti” fusese înfiintata în 1957 în localul din str. Popa Petre, iar din septembrie 1959 functioneaza în actualul local din Floreasca, devenind un centru de cultura pentru cartier și împrejurimi. Ulterior s-a construit alaturi de liceu o sala de festivități și adaugându-i-se ciclurile I si II liceul a redevenit Scoala medie nr. 34 pâna în 1965 cand, și-a recăpătat numirea de Liceul “C.A.Rosetti”. Prima serie de absolventi dată de liceul C.A.Rosetti a fost cea din 1961, cu 396 de elevi.  Liceul C.A.Rosetti tinde să devină una din marile unitati școlare din Capitala țării. Din 1968 a devenit prima școală experimentală de limba engleză din București, care a obtinut rezultate deosebite în această formulă de liceu cu profil.

      Începand cu anul 1978 “Liceul C.A.Rosetti” a capatat un nou profil stiintific, acela de studiere intensivă a științelor naturii-biologie, chimie, fizică, având laboratoare de specialitate foarte bine dotate. În aceasta perioada absolventii liceului se impun la concursurile de admitere printr-o pregatire temeinica fiind printre cei mai buni studenti ai Universitatii bucureștene si ai Facultății de Medicină.          

              În 1991 “Liceul C. A.Rosetti” a redevenit liceu teoretic cu profilurile real si uman cu clase de filologie, matematica - informatica, stiintele naturii, stiinte sociale. Si în aceasta perioada, liceul s-a impus prin buna pregatire a elevilor, adaptându-se la noile cerinte sociale, diversificându-si oferta educationala de la an la an pentru a oferi tinerilor nenumarate posibilitati de exprimare si afirmare.


Etichete scoala cu numeLiceul C.A.RosettiBucureștiCampanie inițiată de RRA"Cei ce ne-au dat nume - Școală cu nume"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live