Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iunie 2020
Vizualizari: 628
Comentează add

Jucătorii din domeniul energiei, inclusiv Autoritatea Naţională de Reglementare, atrag atenţia Guvernului şi Parlamentului să nu blocheze liberalizarea pieţei energiei.

Liberalizarea pieţei în domeniul energiei

radiojurnal

Foto. Arhivă.

Jucătorii din domeniul energiei, inclusiv Autoritatea Naţională de Reglementare, atrag atenţia Guvernului şi Parlamentului să nu blocheze liberalizarea pieţei energiei, aşa cum s-a întâmplat acum doi ani, pentru că de acest pas depinde viitorul investiţiilor, dar şi evoluţia preţurilor în favoarea consumatorilor.

La o dezbatere organizată de Federaţia Companiilor de Utilităţi din Energie în parteneriat cu Radio România Actualităţi, vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, a declarat că România are nevoie de investiţii masive în noi unităţi de producţie care să furnizeze un plus de 7 Gigawaţi pentru a atinge ținta prevăzută pentru 2030 în PNIESC (Planul Național Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030).

Directorul Electrica, Corina Popescu, spune că liberalizarea şi stabilitatea legislativă sunt două elemente care îi vor permite României să atragă fondurile europene disponibile pentru tranziţia către economia verde.           

Corina Popescu: Ce se poate face din perspectiva sistemului energetic şi cum acesta se poate dezvolta, în aşa fel încât consumatorul final să profite cel mai mult. În tot acest context, ca să putem să ne atingem obiectivele, acela de Green Deal, de liberalizare, trebuie să investim şi direcţiile strategice în care trebuie să investim din perspectiva noastră şi a grupului pe care îl conduc sunt acela de green, de producţie regenerabilă, partea de digitizare care să ne poată ajuta să conducem sistemul energetic şi să putem manageria această incertitudine între producţia de energie regenerabilă, care este nepredictibilă, şi consum, care este nepredictibil, şi partea de sustenabilitate a business-ului pe care îl putem conduce.

La aceeaşi dezbatere, Anca Dragu, director general a EON România, a apreciat că autorităţile ar trebui să grăbească legislaţia privind protejarea consumatorului vulnerabil, cel care poate fi afectat de fluctuaţiile pieţei libere. Piaţa gazelor ar urma să fie liberalizată de la 1 iulie.

Politicile energetice românești în context european, cu accent pe liberalizarea pieței de energie, au fost tema unei conferințe on-line, organizată vineri, 26 iunie, de Agenția de comunicare strategică Links Associates și  Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), în parteneriat media exclusiv cu RRA și Rador, transmisă din sediul Radio România.


Etichete (ii)piataenergieiliberalizareblocare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live